ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων

Ο 3ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων ήταν το αντικείμενο συνέντευξης τύπου στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο διαγωνισμός αφορά σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες) και το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χωρίς περιορισμούς σε σχέση με το ακαδημαϊκό ή τεχνολογικό τους υπόβαθρο και το επίπεδο εκπαίδευσης. Το εγχείρημα αυτό διοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Βιομηχανιών.

Σημειώνεται ότι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε προτάσεις για νέες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια που οδηγούν στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό υποβάλλοντας Επιχειρηματικές Ιδέες ή Επιχειρηματικά Σχέδια, συμπληρώνοντας τις ειδικές φόρμες που θα βρουν στην κατηγορία «Υποβολή Συμμετοχής» στην ιστοσελίδα innocontest.uth.gr. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2013. Η αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Ιδεών και των Επιχειρηματικών Σχεδίων θα γίνει από Επιστημονική Επιτροπή απαρτιζόμενη από μέλη της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας, την οποία θα ορίσει η ΔΑΣΤΑ σε συνεργασία με τη ΜΟΚΕ.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης της καινοτομίας στη νεανική επιχειρηματικότητα, η συμβολή της Οι ιδέες και τα σχέδια που θα διακριθούν στην τελική φάση θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Αρωγής που υλοποιεί η ΜΟΚΕ, εφ’ όσον το επιθυμούν, για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών ή σχεδίων τους, ενώ θα προωθούνται σε επενδυτικά προγράμματα και φορείς και δίκτυα χρηματοδότησης. Σε όλους τους συμμετέχοντες στην τελική φάση του διαγωνισμού θα απονεμηθούν Διπλώματα συμμετοχής.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αντίστοιχων έργων που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

πηγη karditsanews.gr