ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει τον θρησκευτικό τουρισμό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει τον θρησκευτικό τουρισμό

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του δρόμου από τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας μέχρι την Ιερά Μονή Βαλέτσικου εξέφρασε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης κ.κ. Βασίλειος ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το μεγάλο έργο στην Τσαριτσάνη, τον δρόμο από τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας μέχρι την Ιερά Μονή Βαλέτσικου. Είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει ζωή και πνοή στην περιοχή διότι δεν εξυπηρετεί μόνο την Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου αλλά και όλοι όσοι εργάζονται στα ποιμνιοστάσια και τις καλλιέργειες της περιοχής. Ο δρόμος αυτός δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να παραμείνουν στον τόπο τους και να εργάζονται, χωρίς πλέον να αντιμετωπίζουν την επικινδυνότητα του παλαιού δρόμου. Εύχομαι ο Θεός να δίνει υγεία στους αιρετούς μας και τα έργα τους να γίνονται η αιτία να δοξάζεται το όνομα Του Μεγαλοδύναμου και να εξυπηρετούνται οι πολίτες».

Όπως έγινε γνωστό με την εργολαβία η οποία ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκε η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου από τη διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Λάρισας-Ελασσόνας μέχρι την Ιερά Μονή Βαλέτσικου Π.Ε. Λάρισας, συνολικού μήκους 7.300 μ., με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών. Με προηγούμενη εργολαβία είχε γίνει η διάνοιξη της οδού και η κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνει βαρύτητα στο ιδιαίτερο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού μέσω της βελτίωσης, συντήρησης και ολοκλήρωσης δρόμων που οδηγούν σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία. Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, ώστε να κατασκευασθούν και άλλες υποδομές εντός της Μονής (κελιά), που θα επιτρέπουν στους επισκέπτες – προσκυνητές να διαμένουν εκεί.

ΠΗΓΗ trikalavoice