ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατασκευή νέου βιοκλιματικού σχολείου στην Αγία Φιλοθέη

Κατασκευή νέου βιοκλιματικού σχολείου στην Αγία Φιλοθέη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή του νέου βιοκλιματικού σχολείου στην Αγία Φιλοθέη που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο.

Για το θέμα είχε ενημερωτική συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου και παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κου Δημήτρη Σμυρνή.

Κατά τη συζήτηση οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή ότι μετά την επιτυχή έκβαση της γεωτεχνικής μελέτης, η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο εισέρχεται στην τελική ευθεία με την ένταξη για χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα βάσει βιοκλιματικών χαρακτηριστικών.

«Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι όπως έχουμε πράξει έως σήμερα, από τη διεκδίκηση και παραχώρηση του οικοπέδου της ΚΕΔ στο Δήμο που θα κατασκευαστεί το σχολείο έως και την πρόσφατη δυναμική κινητοποίηση μας με κατοίκους, φορείς, καθηγητές και μαθητές στην είσοδο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπόρων για την πραγματοποίηση των απαραίτητων μετρήσεων του εδάφους και την ολοκλήρωση της απαραίτητης μελέτης για την ανέγερση του κτιρίου. Σύντομα η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος θα πάρει σάρκα και οστά και η σχολική κοινότητα θα έχει στη διάθεσή της ένα σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος κος Γιώργος Πετσάλης, ο Αντιπρόεδρος κος Γιώργος Πρίνος, ο Ειδικός Γραμματέας κος Παναγιώτης Μαρκέτος και το μέλος κος Πέτρος Μαστροδήμος. Αντίστοιχα εκ μέρους του 9ου Λυκείου παραβρέθηκαν: Η Πρόεδρος κα Ελένη Θωμά, ο Αντιπρόεδρος κος Αλφόνσο Πάγκας και το μέλος κα Έφη Μαργαρίτη.

Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Δ. Σμυρνή κατά την ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης για την κατασκευή του νέου βιοκλιματικού συγκροτήματος.

Διαβάστε επίσης

Μαρούσι: Εγκαίνια και απολογισμό του έργου του κάνει ο Γ. Πατούλης