ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κ. Αγοραστός: Πολύτιμοι οι κτηνοτρόφοι για την εθνική οικονομία

Κ. Αγοραστός: Πολύτιμοι οι κτηνοτρόφοι για την εθνική οικονομία

«Η επιβίωση και η περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τους κτηνοτρόφους αλλά είναι όρος επιβίωσης της ίδιας της πατρίδας μας, τόνισε ο περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση Κτηνοτρόφων πάνω σε Κτηνιατρικά Θέματα» στην Ελασσόνα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη" με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Eλαςς) στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των αιγοπροβατοτρόφων της επαρχίας Ελασσόνας. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των παραγωγών για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τόσο σε θέματα παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ξηρά περίοδο, όσο και σε σημαντικά κτηνιατρικά θέματα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κώστας Αγοραστός αφού ανέπτυξε τις δράσεις της Περιφέρειας τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της κτηνοτροφίας σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η επιθυμητή και επιδιωκόμενη – στα λόγια τουλάχιστον – από όλους στροφή στην παραγωγή και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία) δεν μπορεί να γίνει ούτε επί χάρτου ούτε σε δοκιμαστικό σωλήνα. Η στρατηγική, ο σχεδιασμός, πρέπει να εδράζονται στην πραγματικότητα για να μπορούν να πετύχουν και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα»

πηγη larisanews.gr

Διαβάστε επίσης
ΝΔ: Απόσυρση εγκυκλίου για αγροτικές επιδοτήσεις ζητούν 62 βουλευτές