ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δούρου: Έχουμε μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση

Δούρου: Έχουμε μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση

«Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών και του ανηφορικού δρόμου. Γνωρίζουμε όμως επίσης ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες. Να κάνουμε δηλαδή αλλιώς πολιτική και να γυρίσουμε σελίδα στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας».

Τα παραπάνω δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί».

Και πρόσθεσε: «Ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Γιατί η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Γιατί είναι μια κατάσταση που λειτουργεί σε βάρος του πολίτη και σε βάρος του περιβάλλοντος. Το κυρίαρχο καθεστώς διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή, καθώς και ο σχεδιασμός των τεσσάρων φαραωνικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ βρίσκονται στον αντίποδα της ευρωπαϊκής - και πλέον, με το νόμο 4042 του 2012, εθνικής - νομοθεσίας».

Παράλληλα, η κ. Δούρου έστρεψε τα βέλη της και προς την κυβέρνηση.

«...είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, με τη βοήθεια του κατεστημένου, προκειμένου να αποτραπεί η επερχόμενη, σημαντική για τη χώρα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, εξέλιξη. Και δεν θα διστάσει να γίνει και παράγοντας αστάθειας για τη χώρα, προκειμένου να αποτρέψει μια κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας. Μια κυβέρνηση σωτηρίας, που όπως φαίνεται, επιθυμούν οι πολίτες. Για αυτό και πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση, που υπονομεύει το μέλλον του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, είναι καταστροφή για τους πολίτες».

Σχετικές ειδήσεις