ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αναβάθμιση των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου

Αναβάθμιση των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου

Το μεγαλύτερο έργο ΕΠΠΕΡΑΑ για τη δημόσια υγεία έγινε πριν λίγες μέρες πραγματικότητα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον υπουργό κ. Μανιάτη. Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, όπως και του Κέντρου Αποκατάστασης, με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το ύψος του έργου ξεπερνά τα 5,7 εκ. ευρώ και περιλαμβάνεται στη λίστα εμπροσθοβαρών έργων για το 2014-2020. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές κτιριακές υποδομές ενώ προβλέπει εξοικονόμηση 500.000 ευρώ ετησίως.

Για την ένταξη του έργου απαιτήθηκε πολύμηνη και συνεχή προετοιμασία για τη σύνταξη των προτάσεων, την οποία επόπτευε διαρκώς ο Διοικητής του νοσοκομείου Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αργολίδας Λάμπρος Δημητρογιάννης χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι ο νεότερος διοικητής πανελλαδικά) έχει επιδείξει πολυποίκιλο έργο στο τομέα της υγείας.

Σε ηλικία μόλις 30 ετών πέτυχε τη μεταφορά του νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ στον ένα χρόνο παρουσίας του στην Αργολίδα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει έργα ΕΣΠΑ 3,5 εκ. ευρώ, να ενισχύσει με προσωπικό τα δύο νοσοκομεία, να δημιουργήσει νέες ιατρικές υπηρεσίες, να πιστοποιήσει με ISO τμήματα και κλινικές αλλά και να μειώσει κατά πολύ το κόστος προμηθειών.

Σημαντική είναι επίσης η συνεισφορά του στα άτομα με ειδικές ανάγκες της περιοχής, καθώς τους έχει παραχωρήσει ειδικό χώρο για τις δραστηριότητές τους και ενισχύει παράλληλα τις φιλανθρωπικές τους εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική του αλληλεγγύη.

Σχετικές ειδήσεις