ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου ζητά από τον Γ. Καμίνη ο δήμαρχος Δέλτα

Τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου ζητά από τον Γ. Καμίνη ο δήμαρχος Δέλτα

Την παραχώρηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Δέλτα (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) Μίμης Φωτόπουλος από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Στην επιστολή ο κ. Φωτόπουλος σημειώνει ότι επί 21 χρόνια ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στην Αθήνα δεν έχει βρει δημόσιο χώρο για να τοποθετηθεί.

«Δυστυχώς φαίνεται ότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα οι ιδεοληψίες αποδεικνύονται πιο ισχυρές ακόμη και από τα ιστορικά δεδομένα, για μία προσωπικότητα που έχει κερδίσει την παγκόσμια αποδοχή. Πρόσφατη απόδειξη το παγκόσμιο και πρωτοφανές ενδιαφέρον για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη. Αποτέλεσμα, ο Μέγας Αλέξανδρος μόνο στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα να αντιμετωπίζεται ως… ιδεολογικός αντίπαλος και όχι ως προσωπικότητα ηγέτη και εκπολιτιστή, όπως είναι καταγεγραμμένος στην παγκόσμια ιστορία» αναφέρει ο κ. Φωτόπουλος στην επιστολή του.

«Ζητούμε από εσάς να προχωρήσετε σε δωρεά του συγκεκριμένου έργου τέχνης του γλύπτη Ιωάννη Παππά προς το Δήμο Δέλτα για να τον τοποθετήσουμε εμείς στη γη της Μακεδονίας, στον τόπο όπου γεννήθηκε, ανδρώθηκε και ξεκίνησε την πορεία που ένωσε την Ελλάδα και τον τότε γνωστό κόσμο. Έχουμε χώρο…» γράφει χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις