ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΕΔΕ: Σύσταση και λειτουργία Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

ΚΕΔΕ: Σύσταση και λειτουργία Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμήθηκαν από τη ΚΕΔΕ, γυναίκες αιρετές με μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ανακοινώθηκε ίδρυση τμήματος ισότητας των δύο φύλων.

Αναλυτικότερα, σε εκδήλωση με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης καλωσόρισε και παρουσίασε τις αιρετές γυναίκες με πολυετή και σημαντική διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κατερίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρο του Πανελληνίου Δικτύου Αιρετών Γυναικών «ΑΘΗΝΑ», Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχο Καβάλας, Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Αλίκη Σωτηριάδου, Δήμαρχο Παρανεστίου, Ιωάννα Κριεκούκη, Δήμαρχο Μάνδρας- Ειδυλλίας, Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, δήμαρχο Τήλου, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Δήμαρχο Ερέτριας, Ινές – Δήμητρα Αγγελή –Λυκούδη, Σύμβουλο της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας και Σταυρούλα Μπότση – Μπραΐμη, Δήμαρχο Σουλίου.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ τιμά στο πρόσωπό τους την προσφορά όλων των γυναικών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αν και όπως είπε, «δεν είστε πολλές, ωστόσο, η διάθεσή μας είναι όλες σας να έχετε σημαντικό ρόλο, αρκεί να έχετε τη διάθεση».

Επίσης σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ θεωρεί πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός αλλά και ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

«Οι Δήμοι, τόνισε ο κ. Πατούλης, αποτελούν εκείνη τη βαθμίδα διακυβέρνησης που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη και ως εκ τούτου αποτελούν το καταλληλότερο δυνατό πεδίο για την καταπολέμηση της διαιώνισης και αναπαραγωγής των ανισοτήτων, την άρση των στερεοτυπικών έμφυλων αντιλήψεων και την προώθηση μια δημοκρατικής και ίσων ευκαιριών κοινωνίας».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε επίσης τα εξής: Τη σύσταση και λειτουργία Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην ΚΕΔΕ, ενώ στο πλαίσιο του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική θα γίνει ανοικτή συζήτηση για την προώθηση και ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου στις τοπικές πολιτικές.

Επίσης θα γίνει περαιτέρω αξιοποίηση του Γραφείου Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Ι.Φ. και με στόχο τη λειτουργία Γραφείων Ισότητας σε κάθε δήμο της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις