ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μεταφορά 80 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ από την Περιφέρεια εισηγείται η Δούρου

Μεταφορά 80 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ από την Περιφέρεια εισηγείται η Δούρου

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο συγκάλεσε η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου φέρνοντας εκτάκτως και με την μορφή του κατεπείγοντος τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ (από τα 350 εκατ. συνολικά του αποθεματικού ταμείου) στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό.

Όπως αναφέρει "Το Βήμα", όλα άρχισαν όταν η πλειοψηφούσα παράταξη επιχείρησε να πείσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι είναι προς το οικονομικό συμφέρον της Περιφέρειας το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν ειπώθηκε το ποσό, αλλά κατ' ιδίαν έγινε λόγος για 80 εκατ. ευρώ.

Έντονα αντέδρασε ο Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην απόφαση αυτή και ότι δεν διασφαλίζεται το αποθεματικό του ταμείου. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διάγει η χώρα, μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απιστίας.

Η παράταξη της κ. Δούρου, δια του αντιπεριφερειάρχη, Χ. Καραμάνου επέμενε ότι οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι - από 2% προσφέρεται 2,4% στην Τράπεζα της Ελλάδος - και ότι είναι προς το συμφέρον της Περιφέρειας να προχωρήσει σε άνοιγμα του λογαριασμού στην ΤτΕ.

Ακολούθησε... χάος με ορισμένους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να φωνάζουν ότι «μαζεύετε χρήματα για να πληρώσετε το ΔΝΤ» και άλλους να προειδοποιούν ότι υπάρχει πλέον θέμα απιστίας, με κίνδυνο τα χρήματα αυτά να μετατραπούν σε ομόλογα.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης της κ. Δούρου, διαπιστώνοντας ότι έχουν πλειοψηφία, αποφάσισαν να θέσουν το θέμα σε ψηφοφορία.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί αργά το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις