ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Κακαβιάς αναζητεί χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ

Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Κακαβιάς αναζητεί χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ

Η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα στο σύνολό τους, θα αποκτήσουν ένα υπερσύγχρονο κεντρικό οδικό δίκτυο, το οποίο θα τερματίσει οριστικά την γεωγραφική απομόνωση, θέτοντας νέες αναπτυξιακές βάσεις.

Στόχος της Ε.Δ.Α. είναι να τελειώσουν όσα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει και κάποια άλλα- αν όχι όλα- να ξεκινήσουν με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014-2020) και να ολοκληρωθούν με το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027!

Πέρα από την καταγραφή των έργων στο Στρατηγικό Πλαίσιο Μεταφορών, παραμένει άγνωστος ο προγραμματισμός και κυρίως ποια έργα θα προταχθούν, εξαιρουμένων βεβαίως εκείνων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και θεωρούνται γέφυρες του ΕΣΠΑ με το νέο Πρόγραμμα.

Το δεύτερο σε μέγεθος έργο είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά, που έχει προϋπολογισμό 280 εκ. ευρώ! Το έργο - όπως κατ΄ επανάληψη έχει τονιστεί - είναι ώριμο από μελέτες κλπ, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα.

Στον κατάλογο υπάρχουν τρία ακόμη οδικά έργα: Τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, προϋπολογισμού 57, 4 εκ. ευρώ, την ανακατασκευή της εθνικής οδού Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα με προϋπολογισμό 48,8 εκ. ευρώ (κατά τμήματα και σε συνέχεια του τμήματος Καρτέρι- Πάργα), αλλά και τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα) με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχετικές ειδήσεις