ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο δήμος Κορυδαλλού ζητεί την άμεση μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Εφετείου

Ο δήμος Κορυδαλλού ζητεί την άμεση μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα του Εφετείου

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος θα ορίσει άμεσα την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών για τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής μετά και τη σημερινή σαφή δήλωση της προέδρου του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση ότι η δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είναι ακατάλληλη με την αποστολή και δύο σχετικών επιστολών στον τριμελές Συμβούλιο Εφετών», τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Κορυδαλλού.

Στη ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για περαιτέρω καθυστέρηση, καθώς η μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής θα λυτρώσει την πόλη του Κορυδαλλού, θα επιτρέψει την απρόσκοπτη και χωρίς περισσότερες καθυστερήσεις διεξαγωγή της και βεβαίως θα εξασφαλίσει την απαραίτητη δημοσιότητα, που χρειάζεται μια δίκη τέτοιου μεγέθους και σημασίας».

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 15 Μαΐου, που ήταν η προηγούμενη συνεδρίαση για την υπόθεση της Χρυσή Αυγής, απέστειλε δύο αιτήματα στην τριμελή Διοίκηση του Εφετείου για μεταφορά της δίκης, τα οποία όμως απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο της Διοίκησης Δημήτρη Μόκκα. «Από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβριο το θέμα της αίθουσας αφορά τον κ. Μόκκα. Μόνον εκεί θα απευθύνεται όποιος θέλει» ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις