ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πατούλης: Ζητεί την εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό

Πατούλης: Ζητεί την εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό

Εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Ο κ.Πατούλης σημειώνει ότι το κύριο βάρος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος το έχουν σηκώσει οι νησιωτικοί δήμοι, που αποτελούν τους χώρους πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών, καθώς και η Αττική, όπου στη συνέχεια διοχετεύονται.

Χαρακτηρίζει «σταγόνα στον ωκεανό προσφύγων» τη δημιουργία 2.500 θέσεων ανοιχτής φιλοξενίας έως το τέλος του έτους που εξήγγειλε η αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στο επτάμηνο του 2015 οι αφίξεις μεταναστών –προσφύγων έφτασαν τους 156.726.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να αναζητά δικαιολογίες στις παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης, γιατί επί των ημερών της διογκώθηκε κατά 500% ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που εισήλθαν στη χώρα», ενώ υπογραμμίζει ότι «η αυτοδιοίκηση δεν έχει πλέον άλλες δυνατότητες διαχείρισης του προβλήματος».

Σχετικές ειδήσεις