ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παραχώρηση ΟΛΠ: Το σχέδιο συζητείται την Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παραχώρηση ΟΛΠ: Το σχέδιο συζητείται την Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Για αοριστίες και ασάφειες στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος θα εισάγει το σχετικό θέμα στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Ο κ. Γαβρίλης είχε συναντηθεί - από κοινού με τους δημάρχους των παραλιμανίων δήμων- με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα για μία κατ΄αρχήν ενημέρωση.

Σχολιάζοντας το θέμα σημείωσε ««το σχέδιο παρουσιάζει αοριστίες και ασάφειες - ασάφειες οι οποίες αποσαφηνίζονται στα παραρτήματα όπου εκεί κρύβονται όλοι οι σοβαροί κίνδυνοι».

Δεσμεύτηκε δε, να τα συγκεντρώσει όλα, ώστε να επακολουθήσει η πλήρης ενημέρωση για το σύνολο των εκχωρούμενων προς τους ιδιώτες ζητημάτων.

Εκπροσωπώντας και τους δημάρχους που αγγίζει η εν λόγω παραχώρηση, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο εξέφρασε «έντονη διαφωνία και ανησυχία για το Σχέδιο παραχώρησης του ΟΛΠ, αλλά και για επιμέρους θέματα (επιπλέον εκχώρηση εκτάσεων γης, κτιρίων, υποδομών κ.α.) όπως επίσης και για την κατάληξη του Σχεδίου», το οποίο πέραν του λιμανιού «παραχωρεί σε ιδιώτες επενδυτές σημαντικά τμήματα της πόλης και των υποδομών της», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις