ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χανιά: Eπείγουσα ανάγκη επέκτασης της Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων

Χανιά: Eπείγουσα ανάγκη επέκτασης της Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων

Επιταχύνονται στα Χανιά οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για την επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην τοποθεσία «Κορακιά» Ακρωτηρίου.

Η επέκταση του ΧΥΤΥ, όπως επισημάνθηκε σήμερα σε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Χανίων, είναι απαραίτητη δεδομένου ότι ο υφιστάμενος χώρος παρουσιάζει πληρότητα 99%, κρίνεται κορεσμένος και υπολογίζεται ότι θα μπορεί να δέχεται υπολείμματα για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της αντιπεριφέρειας και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που έχει και την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας του ΧΥΤΥ.

Κατά τη διάρκειά της αναλύθηκαν όλες οι νομικές δυσκολίες για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων και αυτό που συμφωνήθηκε ήταν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση, που μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως επείγουσα. Γι’ αυτό εξάλλου, ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι η περιφέρεια επιθυμεί να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες και ότι τα χρήματα για τη διαμόρφωση της επέκτασης του ΧΥΤΥ είναι εξασφαλισμένα.

Την άμεση ανάγκη επέκτασης του χώρου έχει επισημάνει με πρόσφατες τοποθετήσεις του και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.