ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η πρόταση του Μπουτάρη για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης

Η πρόταση του Μπουτάρη για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης

Υπέρ τηςεπιβολής τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκηςκαι παράλληλα, τηςκατάργησης του τέλους Παρεπιδημούντωντάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Το σκεπτικό της πρότασης ανέπτυξε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην οποία βραβεύθηκε για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε την επιβολή τέλους ενός ευρώ ανά διανυκτέρευση προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα κεφάλαιο, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την τουριστική προβολή της πόλης. Παράλληλα, τόνισε ότι αντίστοιχα παραδείγματα επιβολής τέλους ανά διανυκτέρευση εφαρμόζονται για τον ίδιο σκοπό και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως στη Ρώμη (4 ευρώ) και στο Μιλάνο (5 ευρώ).

Το εν λόγω τέλος, πρόσθεσε, θα επιβαρύνει τους πελάτες και όχι τις επιχειρήσεις. Ο δήμαρχος πρότεινε στην αρχή το μέτρο να εφαρμοσθεί εθελοντικά και στη συνέχεια εφόσον το υιοθετήσει τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων να επιβληθεί υποχρεωτικά. Επίσης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της πόλης, κάνοντας ειδική μνεία στην προσπάθεια που έχει γίνει για την προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών επισκεπτών.

Σχετικές ειδήσεις