ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρόδος: Πόσιμο νερό από το Φράγμα Γαδουρά

Ρόδος: Πόσιμο νερό από το Φράγμα Γαδουρά

Τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ) του Φράγματος Γαδουρά, που βρίσκονται στην περιοχή του Χαρακίου, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, προς στην τελική ευθεία υδροδότησης της πόλεως Ρόδου, που πρόκειται να γίνει εντός των επομένων ημερών.

Το μεγαλύτερο έργο υποδομής που υλοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στο Αιγαίο και κόστισε πάνω από 150 εκατ. ευρώ, στον ταμιευτήρα του οποίου βρίσκονται σήμερα 60 εκατομμύρια κυβικά νερού, παρά την φετινή ανομβρία, είναι έτοιμο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, μετά από μια περίοδο εξαντλητικών δοκιμών και ελέγχων της ποιότητας του νερού, το οποίο σύμφωνα με τις μετρήσεις πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές πόσιμου νερού, με ποιότητα απολύτως εφάμιλλη του εμφιαλωμένου.

Στην επιτόπια αυτοψία στις πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φλεβάρης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ο ειδικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Στέργος Στάγκας και ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΝΑΙ Νίκου Οικονόμου.

Εκεί, ήπιαν νερό από το Φράγμα, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ποιότητά του, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για την λειτουργία των εγκαταστάσεων και τα αποτελέσματα ελέγχων των αυτοματισμών, που συνεχίζονται εντατικά, ώστε η τροφοδοσία της πόλης να γίνει τις επόμενες ημέρες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Στις εγκαταστάσεις όπου καταλήγει το νερό από τον ταμιευτήρα του Φράγματος, για να υποστεί την απαιτούμενη επεξεργασία πριν περάσει στα αντλιοστάσια και δοθεί στην κατανάλωση, εργάζονται σήμερα 21 άτομα πλήρους απασχόλησης.

Σχετικές ειδήσεις