ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμαρχος Τρικκαίων: Ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα

Δήμαρχος Τρικκαίων: Ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα

Την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο δήμο Τρικκαίων προανήγγειλε ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις 5 Μαϊου.

Ο κ.Παπαστεργίου επιχειρηματολόγησε επι του θεματος επισημαίνοντας ότι, αφενός οι 70 υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Τρικκαίων δεν επαρκούν για την κάλυψη όλης της έκτασης του Καλλικρατικού δήμου και δεν πρόκειται να επιτραπεί να γίνουν προσλήψεις και, αφετέρου ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στο δήμο για την συντήρηση των μηχανημάτων. Έτσι, κρίνεται συμφέρουσα η προοπτική απόδοσης της καθαριότητας σε εργολάβους.

Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου επικαλέστηκε την περίπτωση του δήμου Καλαμπάκας και του δήμου Μουζακίου. Είπε, δηλαδή ότι δεν είναι πρωτοφανής η ιδιωτικοποίηση τομέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη, η οποία εκτιμά το κόστος στα 150.000 ευρώ το εξάμηνο, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Παραλλήλως, δήλωσε ότι εκπονείται και δεύτερη μελέτη για να διαπιστωθεί εάν θα μπορεί η καθαριότητα να λειτουργεί επαρκώς με τις προσλήψεις ανθρώπων μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Σχετικές ειδήσεις