ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θεσσαλονίκη: Κρασί του Δήμου με σήμα τη «Γοργόνα» φτιάχνει ο Μπουτάρης

Θεσσαλονίκη: Κρασί του Δήμου με σήμα τη «Γοργόνα» φτιάχνει ο Μπουτάρης

O δήμος Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει το δικό του κρασί με σήμα τη «Γοργόνα», την Θεσσαλονίκη (αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου), από τα σταφύλια ενός αμπελώνα ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Η δημοτική αρχή ετοιμάζεται για τον τρύγο τον Σεπτέμβριο και καλεί όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Το κρασί θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα δημοτικά αμπέλια απέδωσαν καρπούς και οι ιθύνοντες του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας αποφάσισαν να τα τρυγίσουν, να τα πατήσουν, να τα εμφιαλώσουν και να τα βγάλουν στην αγορά.

mpoutaris krasi aftodioikisi 696x391

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα εξήντα μπουκάλια έχουν ήδη εμφιαλωθεί ενώ εκτιμάται ότι η συνολική παραγωγή θα αγγίξει τις 1.400 φιάλες. Η εμφιάλωση γίνεται με τη βοήθεια του Ευάγγελου Γεροβασιλείου.

Το Θεσσαλονικιώτικο κρασί θα είναι λευκό και κόκκινο και οι ποικιλίες που θα κυκλοφορήσει Αγιοργίτικο και Ξινόμαυρο. Το λευκό κρασί θα έχει ετικέτα: «Η Γοργόνα -Ρομπόλα» και «Η Γοργόνα – Μαλαγουζιά».

Η επιλογή του ονόματος «Γοργόνα» έγινε μετά από σχετική συζήτηση του Γιάννη Μπουτάρη με τους αντιδημάρχους Σπύρο Πέγκα και Έλλη Χρυσίδου.

Όταν έχει Δήμαρχο που ξέρει από κρασία, τότε τέτοιες ενέργειες θεωρούνται δεδομένες και συνήθως επιτυχημένες.

Σχετικές ειδήσεις