ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΕΔΕ: Στις 6 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση

ΚΕΔΕ: Στις 6 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατάτη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασηςαποφάσισε κατά πλειοψηφία την πραγματοποίηση της αναβληθείσας Γενικής Συνέλευσης στις 6 Ιουλίου.

Παράλληλα αποφασίσθηκε την προηγούμενη ημέρα να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ προκειμένου να διαμορφωθεί η ατζέντα που θα αφορά το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση που θα συζητηθούν στην αρμόδια Επιτροπή αλλά και τις επιπτώσεις στην Αυτοδιοίκηση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Τα θέματα που τεθούν προς συζήτηση αφορούν στα εξής ζητήματα:

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τα οξυμένα και συσσωρευμένα την τελευταία εξαετία προβλήματα των δήμων καθώς και η εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων, που, όπως τονίζουν οι αιρετοί στοχοποιούν τόσο την Αυτοδιοίκηση ως θεσμό, όσο και τα αιρετά όργανά της αναφορικά με την καταστατική τους θέση.
Η μεταρρύθμιση Κράτους – Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του διαλόγου που μόλις άνοιξε για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση αναμένεται να κατατεθεί ο πρώτος προβληματισμός των αιρετών, για το ρόλο του θεσμού στο δρόμο εξόδου από την κρίση και την εφεξής λειτουργία του στο πλαίσιο ενός αποκεντρωμένου κράτους και μιας Αυτοδιοίκησης με αναβαθμισμένο ρόλο, διοικητικά και οικονομικά αυτοδύναμης, με σύγχρονες και αποτελεσματικές δομές και υπηρεσίες στην υπηρεσία των πολιτών.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου Γ. Πατούλη και του «πράσινου» Α. Κοιμήση ο οποίος υποστήριξε ότι η συνεδρίαση δεν έπρεπε να αναβληθεί: «Δεν μπορεί ο πρόεδρος να ακυρώσει τη Γενική Συνέλευση. Ήταν λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοιμήσης.

Αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Πατούλης υποστήριξε ότι η Γενική Συνέλευση δεν έγινε κυρίως γιατί, παρά τις διαβεβιώσεις, δεν υπήρχε επίσημο κείμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και γιατί λογω ανειλημένων υποχρεώσεων πολλών ΠΕΔ δεν θα υπήρχε μεγάλη συμμετοχή.

Σχετικές ειδήσεις