ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βόλος: Σάλος στο Δημοτικό Συμβούλιο από ανώνυμα έγγραφα

Βόλος: Σάλος στο Δημοτικό Συμβούλιο από ανώνυμα έγγραφα

Σάλος προκλήθηκε χτες στο δημοτικό συμβούλιο, εξαιτίας ανώνυμου εγγράφου με καταγγελίες για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και τις ευθύνες του προέδρου Γ. Μουλά. Το έγγραφο απέστειλε στο προεδρείο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και ζητά από τον κ. Μουλά να απαντήσει γιατί δεν προστατεύει τον επικεφαλής της παράταξης Δρόμων Συνεργασίας Μ. Πατσιαντά από επιθέσεις που δέχεται από δημοτικούς συμβούλους.

Το έγγραφο, αναγνώστηκε στο συμβούλιο παρά τις αντιρρήσεις του κ. Πατσιαντά καθώς ο κ. Μουλάς επισήμανε ότι αφού εγκαλείται από το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης πρέπει να απαντήσει, ενώ ανέφερε ότι το έγγραφο έχει επίσης αποδέκτη τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Τελικά το θέμα συζητήθηκε χωρίς να ληφθεί απόφαση με έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων παρατάξεων. Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, δήλωσε χαρακτηριστικά «αυτό είναι σενάριο που ούτε σε κωμική ταινία δεν υπάρχει. Η προσπάθεια ορισμένων να μας εξομοιώσουν με ότι κακό συνονθύλευμα έχει εμφανίσει η πόλη τα τελευταία χρόνια, δε θα περάσει. Είμαστε εδώ. Θα είμαστε εδώ εις πείσμα των καιρών».

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, έκανε λόγο για λιβελογράφημα κι όπως δήλωσε «άρες μάρες κουκουνάρες. Η στόχευση είναι συγκεκριμένη» και κάνοντας λόγο για αστειότητες και για δημιουργία εντάσεων στο συμβούλιο χωρίς λόγο.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, ανέφερε ότι από τη στιγμή που υπάρχει διαβιβαστικό από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα πρέπει να σταλεί απάντηση, ωστόσο πρότεινε τέτοια έγγραφα ανυπόγραφα να μην διαβάζονται και να μην λαμβάνονται υπόψη.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, μίλησε για λιβελογράφημα, ασκώντας κριτική στον κ. Μουλά για το γεγονός ότι αρνήθηκε να συζητήσει το σώμα άλλα σοβαρά θέματα και ανέγνωσε το συγκεκριμένο έγγραφο. «Θέλατε να δημιουργήσετε το σόου σας. Επιστρέφετε στις παλιές εποχές με τα διάφορα σόου. Αν θέλετε να συνεχίσετε, συνεχίστε. Εσείς είστε υπεύθυνοι. Εμείς σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας ο κ. Πατσιαντάς είπε «η όλη συζήτηση που έγινε, δικαίωσε την αρχική μου θέση να μην διαβαστεί το έγγραφο».

Η δεύτερη επιστολή

Στη συνέχεια αναγνώστηκε δεύτερη επιστολή, στην οποία έξι πολίτες αναφέρονταν στις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλου για τον κ. Μπέο, ασκώντας κριτική στους κ.κ. Νατάσσα Οικονόμου και Φ. Λαμπρινίδη. Η κ. Οικονόμου λαμβάνοντας το λόγο είπε «δε μας εκπλήσσει η ευαισθησία των πολιτών που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Η παράταξη έχει καταγγείλει επανειλημμένα τη λειτουργία της δημοτικής αρχής και τον εξευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η ανώνυμη καταγγελία την οποία υπογράφουν «πολίτες των δυτικών συνοικιών του Βόλου», έφθασε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να απαντηθεί από τον προϊστάμενο Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Πρωτόπαππα.

Στο έγγραφο που αναγνώστηκε, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει εικόνα σοβαρού πολιτικού οργάνου, στο οποίο ακούγονται όλες οι απόψεις. Αναφέρουν ότι μόνος ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς σηκώνει το βάρος του αντιμνημονιακού αγώνα, χαρακτηρίζουν «ψευτο –σταλινικούς» του εκπροσώπους του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο και ψέγουν τους έξι ανεξαρτητοποιηθέντες από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας, χαρακτηρίζοντάς τους «ψευτοανεξάρτητους» που λοιδορούν «κάνοντας γκριμάτσες κάθε φορά που μιλάει ο κ. Πατσιαντάς». Επιτίθενται και στην επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου ότι έχει επαφές με τους έξι στους διαδρόμους και ότι όλοι μαζί τραμπουκίζουν εναντίον του κ. Πατσιαντά «της μοναδικής αντιμνημονιακής φωνής στο δημοτικό συμβούλιο».

Στην ίδια επιστολή ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τα όσα αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Κ. Γαργάλας και καλούν τον κ. Μουλά να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΠΗΓΗ www.aftodioikisi.gr

Σχετικές ειδήσεις