ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Κηφισιάς: Παρατείνονται οι αιτήσεις για την επιχειρηματικότητα

Δήμος Κηφισιάς: Παρατείνονται οι αιτήσεις για την επιχειρηματικότητα

Ο Δήμος Κηφισιάς παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και αποστολής δικαιολογητικών για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω αιτημάτων των ενδιαφερόμενων για περισσότερο χρόνο για την άρτια προετοιμασία των προτάσεων –σχεδίων τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς καλεί νέες επιχειρηματικές ομάδες, με καινοτόμες ιδέες, που επιθυμούν να επιχειρήσουν σε τομείς όπως: Αγροδιατροφή, Υγεία και Φάρμακα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, Υλικά – Κατασκευές, Πολιτισμός, Tουρισμός – Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι τουλάχιστον ένα από τα μέλη της κάθε υποψήφιας ομάδας να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 40 ετών.

Για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς» οι υποψηφιότητες των ενδιαφερόμενων μπορούν να υποβάλλονται στο Γραφείο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς (τηλ 213 2007 213-128-280, Αποστολή αιτήσεων στα e-mails: konitopoulou@kifissia.gr, m.ladaki@kifissia.gr, m.latsou@kifissia.gr).

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 4 βασικά στάδια:

Πρώτο στάδιο: Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας σε θέματα του κοινοτόμου επιχειρείν με σκοπό την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων τους . Επιπλέον, θα καθοδηγηθούν για τη συμπλήρωση της φόρμας ένταξης στη Δομή Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Δεύτερο στάδιο: Θα αξιολογηθούν οι προτάσεις των υποψηφίων και θα επιλεγούν τα επιχειρηματικά σχήματα που θα ενταχθούν στη Δομή, αφού παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ειδική επιτροπή και στο ενδιαφερόμενο κοινό.

Τρίτο στάδιο: Τα επιχειρηματικά σχήματα θα φιλοξενηθούν στη Δομή για έξι (6) μήνες .

Τα νεοφυή σχήματα, στο διάστημα αυτό, θα λαμβάνουν δωρεάν Συμβουλευτικές υπηρεσίες με στόχο να εξελίξουν την ιδέα τους και να τη μετατρέψουν σε νεοφυή επιχείρηση. Επιπλέον, θα προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων και θα προσφερθούν ευκαιρίες δικτύωσης με Επιχειρηματικούς Αγγέλους και φορείς χρηματοδότησης.

Τέταρτο στάδιο: Οι επιχειρηματικές ομάδες ,με την ολοκλήρωση του προγράμματος φιλοξενίας, θα διαγωνιστούν ώστε να ανακηρυχτούν και να βραβευτούν τα τρία πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά σχήματα.

Σχετικές ειδήσεις