ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Θερμαϊκού: Μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Δήμος Θερμαϊκού: Μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2017, καθώς και μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε ευπαθείς ομάδες αποφασίστηκε στο Δ.Σ. του δήμου Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την απόφαση, δικαιούχοι της στήριξης είναι:

Πολύτεκνοι γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τουλάχιστον τεσσάρων (4) τέκνων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23οέτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες Σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, με συνολικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000,00 ευρώ.
Τρίτεκνοι γονείς που έχουν τις παραπάνω (υπό 1) προϋποθέσεις, με συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 22.000,00 ευρώ.
Μονογονεϊκές οικογένειες που αποτελούνται από ένα γονιό με προστατευόμενο/α μέλος/η, με συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 15.000,00 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000,00 ευρώ για κάθε παιδί.
Άτομα με νοητική καθυστέρηση, που αφορούν είτε ένα γονιό είτε ένα από τα προστατευόμενα μέλη, με ποσοστό 67% και άνω, με συνολικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 16.000,00 ευρώ.
Ανάπηροι πάσης φύσεως με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 16.000,00 ευρώ. 6)Άποροι που έχουν συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 5.000,00 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000,00 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Δ.Α.Τ. ή Διαβατήριο, τίτλος ιδιοκτησίας ακινήτου ή νόμιμο μισθωτήριο συμβόλαιο, εκκαθαριστικό σημείωμα, λογ/σμός ΔΕΗ και ειδικά κατά περίπτωση δικαιολογητικά). Η μείωση αφορά την πρώτη κατοικία (ή επαγγελματικό χώρο) των δικαιούχων και μόνο. Το ποσοστό της μείωσης είναι 50% για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων, όπως διαβάζουμε στο aftodiikisi.gr.

Προσκόμιση δικαιολογητικών μέχρι 31 Δεκεμβρίου εκάστου έτους, προκειμένου να ανανεώσουν το δικαίωμά τους και για το επόμενο έτος.

Η απόφαση θα ισχύει από 1-1-2017 μέχρι την τροποποίησή της ή τη λήψη νέας σχετικής απόφασης.

Σχετικές ειδήσεις