ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Μειώσεις δημοτικών τελών

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Μειώσεις δημοτικών τελών

Aπαλλαγές για δημοτικά τέλη για μακροχρόνια άνεργους, οικονομικά αδύναμους, πολύτεκνες οικογένειες, νέες επιχειρήσεις, αποφάσισε ο δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα δουν από τη νέα χρονιά χιλιάδες Ηρακλειώτες, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αποφάσισε γενναίες εκπτώσεις, που φτάνουν ακόμα και στην πλήρη απαλλαγή, στα δημοτικά τέλη που θα ισχύσουν στην πόλη από 1-1-2017.

Μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής το δημοτικό συμβούλιο – στην τελευταία του συνεδρίαση – ενέκρινε την περαιτέρω μείωση του ύψους της δημοτικής φορολογίας για ακόμα περισσότερους πολίτες που ανήκουν στις λεγόμενες οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού, με ενδεικτικότερο παράδειγμα την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των μακροχρόνια άνεργων (δηλαδή από 12 μήνες και πάνω), οι οποίοι αριθμούνται περίπου στους 2.500!

Για όσους δεν ανήκουν στις εν λόγω ομάδες, η δημοτική φορολογία θα παραμείνει «παγωμένη» για ακόμα μια χρονιά, σε μια προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής να μην επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό με περισσότερα βάρη από όσα ήδη έχει.

Ακόμα περισσότεροι στις εκπτώσεις, διατηρούνται οι απαλλαγές των προηγούμενων ετών.

Με τη νέα απόφαση του Δήμου αυξάνονται οι κατηγορίες πολιτών που έχουν πλέον μείωση ή πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Έτσι λοιπόν,

Πλήρους απαλλαγής από τη δημοτική φορολογία δικαιούνται:

οι μακροχρόνια άνεργοι (έχοντες ανεργία, δηλαδή, 12 μηνών και άνω)

οι δικαιούχοι επιδομάτων ένδειας, όπως είναι καταγεγραμμένοι στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

οι πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 24.000, προσαυξανόμενο 2.000 ανά παιδί και όπως ορίζει ο σχετικός νόμος

οι τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000

οι τρίτεκνες μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000

τα ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και έως 15.000 ετήσιο εισόδημα

τα ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και έως 30.000 ετήσιο εισόδημα

Έκπτωση 50% από τη δημοτική φορολογία δικαιούνται:

οι μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 18.000

τα ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και έως 20.000 ετήσιο εισόδημα

τα ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και έως 50.000 ετήσιο εισόδημα

Τέλος, έκπτωσης 30% από τη δημοτική φορολογία δικαιούνται όλοι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ.

Επιπλέον, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιχειρηματικότητα στην πόλη, διευρύνει την περυσινή πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής για ευνοϊκή φορολογία στις νέες επιχειρήσεις και προσφέρει απαλλαγή από το 50% της δημοτικής φορολογίας για τα δύο, πλέον, πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους (από ένα έτος που ίσχυε φέτος. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις εστίασης).

Σχετικές ειδήσεις