ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τέσσερα Κέντρα Κοινότητας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τέσσερα Κέντρα Κοινότητας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στην ίδρυση τεσσάρων Κέντρων Κοινότητας που θα εξυπηρετούν πολίτες που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασίας, προσβλέπει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για τα τέσσερα αυτά Κέντρα Κοινότητας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέρχεται σε 972.000ευρώ, ενώ αναμένεται να υλοποιηθούν στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά και στην Κέρκυρα με δικαιούχους τους εκάστοτε δήμους.

Τα τέσσερα Κέντρα Κοινότητας θα λειτουργούν παραπλήσια με τη δομή των υπαρχόντων ΚΕΠ, μόνο που θα είναι προς χρήση, για τις ευάλωτες, οικονομικά και κοινωνικά, ομάδες πολιτών, όπως αστέγους, άπορους, ΑμΕΑ, Ρομά και μετανάστες. Μέσω των κέντρων θα διεκπεραιώνονται αιτήματα για παραπομπή σε υπηρεσίες όπως κοινωνικούς ξενώνες αστέγων, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, κοινωνικά φροντιστήρια, δομές ψυχικής υγείας, δομές για ΑμεΑ, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, προγράμματα για ηλικιωμένους, για ROMA και για μετανάστες, ενώ παράλληλα οι νέες αυτές κοινωνικές δομές θα παρέχουν ενημερωτική συνδρομή για θέματα νομικού χαρακτήρα, δράσεις γενικής συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Παράλληλα μέσω των Κέντρων Κοινότητας θα διεκπεραιώνεται συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών.