ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καιρός- Πατούλης σε δημάρχους: Nα είστε σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Καιρός- Πατούλης σε δημάρχους: Nα είστε σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Στην αναγκαιότητα να ληφθούν έκτακτα μέτρα ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ημέρες την χώρα μας, αναφέρεται στην επιστολή του προς τους Δημάρχους όλης της Χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Όπως υπογραμμίζει, οι Δήμοι καλούνται να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, ότι είναι σημαντικό να ενημερωθούν άμεσα οι δημότες μας για τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων και τις θερμαινόμενες αίθουσες (ΚΑΠΗ, γυμναστήρια, συσσίτια, δημοτικά ιατρεία, κ.α.), όπου θα μπορούν να προσφεύγουν.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει πως είναι σημαντικό να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ποσότητες αλατιού και να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα μηχανήματα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάνοιξη δρόμων και την καλύτερη προστασία των πολιτών.

«Θεωρώ σημαντικό να δώσουμε, ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές στις οποίες λειτουργούν νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και κέντρα υγείας. Όλες οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό μας θα πρέπει να παραμείνουν σε συνεχή επιφυλακή με βασικό στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας», σημειώνει ο κ. Γ. Πατούλης και συμπληρώνει:

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση ευαίσθητων ομάδων συμπολιτών μας, θα ήταν χρήσιμο να οριστεί ένα τηλέφωνο στο δήμο σας στο οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν άμεσα για οποιαδήποτε πληροφορία η βοήθεια που θα χρειαστούν", όπως διαβάζουμε στο epoli.gr.

"Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε κάθε περίπτωση θα είναι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε. Είμαι βέβαιος ότι και σ’ αυτή τη περίπτωση όλοι θα ανταποκριθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στην άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν».

Σχετικές ειδήσεις