ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προς ιδιωτικοποίηση η Καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων;

Προς ιδιωτικοποίηση η Καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων;

Στον «αέρα» βρίσκεται ο διαγωνισμός επισκευής και συντήρησης απορριμματοφόρων του Δήμου Αθηναίων, με την Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων (Ε.Ε.Δ.Α.), να κάνει λόγο για «φόβο» ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων της Καθαριότητας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η παροχή υπηρεσιών από ιδιώτη συντήρησης και επισκευής (πλαισίου και υπερκατασκευής) 124 απορριμματοφόρων, χρονικής διάρκειας 36 μηνών με μέγιστη εκτιμώμενη αξία 12.152.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

«Είναι με μικρές αλλαγές ο ίδιος διαγωνισμός που από το 2014 προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να υλοποίηση και το σωματείο έχει στραφεί ακόμα και νομικά εναντίον του. Είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Δ/νσης Μηχανολογικού και απαξίωσης του έργου των συναδέλφων τεχνιτών. Η επιλογή αυτή καταγράφεται στο βιογραφικό όλων αυτών που με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο συνέβαλαν στην υλοποίηση του», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του η Ε.Ε.Δ.Α. και προσθέτει:

«Εμείς από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας. Θα επιμένουμε στην πρόσληψη νέου προσωπικού, για αγορά εργαλείων , για ομαλή ροή ανταλλακτικών.

Στέλνουμε επίσης μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι θα παρακολουθούμε την ανάθεση των επισκευαστικών εργασιών από το ιδιωτικό συνεργείο. Ποιος θα είναι ανάδοχος του διαγωνισμού νομίζουμε ότι δεν είναι δύσκολο κανείς να το αντιληφθεί. Μπορεί να περίμενε λίγο καιρό αλλά διαχρονικά επιβραβεύεται για τις υπηρεσίες που παρέχει», ενώ ολοκληρώνει, καλώντας σε συσπείρωση τους εργαζομένους:

«Συνάδελφοι σας καλούμε για άλλη μια φορά σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας. Μόνο με την συσπείρωση δε θα αφήσουμε τη σπίθα να γίνει πυρκαγιά».

Σχετικές ειδήσεις