ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για ρούχα και παπούτσια

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης για ρούχα και παπούτσια

Παλιά ρούχα και παπούτσια, που παραμένουν αχρησιμοποίητα σε ντουλάπες και συρτάρια, θα αποκτήσουν και πάλι αξία χάρη στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που σχεδιάζει να υλοποιήσει μέσα στους επόμενους μήνες ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα ρούχα και τα υποδήματα θα τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους και στη συνέχεια όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση θα προσφέρονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλώνονται.

Στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και σύμφωνα με την εισήγηση της διεύθυνσης ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης κάθε χρόνο στον ΧΥΤΑ πετιούνται περίπου 3.300 τόνοι αποβλήτων ιματισμού.

“Πέρα από το περιβαλλοντικό όφελος, και λαμβάνοντας υπόψη ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς της υπηρεσίας μας το συνολικό κόστος λειτουργίας της πράσινης γραμμής αποκομιδής ανέρχεται σε 130 ευρώ ανά τόνο, μπορεί να προκύπτει οικονομικό όφελος για τον δήμο ύψους 429.000 ευρώ ανά έτος”, επισημαίνεται στην εισήγηση.

Με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη δημοσίευση πρόκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε οι εταιρίες που επιθυμούν να αναλάβουν το έργο να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Οι θέσεις και ο αριθμός των κάδων που θα τοποθετηθούν, θα οριστούν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εφόσον ο δήμος κρίνει ότι χρειάζεται, θα μπορεί το δίκτυο των κάδων να επεκταθεί με νέες θέσεις.

Μεταξύ άλλων, ο ανάδοχος οφείλει τους κάδους που θα τοποθετήσει στην πόλη να διαθέτουν αντικλεπτική προστασία, ενώ θα είναι βαμμένοι σε χρώμα που δεν θα παραπέμπει σε κάδο συλλογής άλλων αποβλήτων και θα φέρουν σαφή και ευδιάκριτη σήμανση.

Σχετικές ειδήσεις