ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια του νέου Πάρκου Αγίου Γεωργίου-Τροκαντερό

Η Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια του νέου Πάρκου Αγίου Γεωργίου-Τροκαντερό

Tα εγκαίνια του νέου Πάρκου Αγίου Γεωργίου-Τροκαντερό τέλεσαν χθες (19/3)η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εγκαινιάζουμε ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας για να ολοκληρωθεί σήμερα. Και μόνο αυτή η διαπίστωση φανερώνει πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με όρους χρηστής διοίκησης, αποτελεσματικότητας, στην υπηρεσία του πολίτη. Φανερώνει πόσα πρέπει όλοι μας, ο καθένας από τη θεσμική του θέση, να κάνουμε, μακριά από μικροκομματικές λογικές και προσωπικές στρατηγικές, για να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες και κακές πρακτικές που υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Δράττομαι της παρουσίας των εκπροσώπων των κομμάτων σε τούτη την εκδήλωση», συνέχισε η Περιφερειάρχης, «για να καλέσω όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος χωρίς προσχήματα και χρονοτριβές, να πάρουν μέρος στον γόνιμο διάλογο που αναπτύσσεται ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος και της μεταρρύθμισης του καλλικρατικού πλαισίου. Γιατί μόνο μέσα από τον δημόσιο διάλογο, την αντιπαράθεση και τελικά τη σύνθεση, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στις απαραίτητες αλλαγές που θα ενδυναμώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθιστώντας την πραγματική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών και όχι ετεροδιοίκηση όπως είναι σήμερα».

Σχετικές ειδήσεις