ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη Βαρσοβία η «Διπλωματία των Πόλεων» για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Στη Βαρσοβία η «Διπλωματία των Πόλεων» για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Για τη Βαρσοβία «ανοίγει τα φτερά» της την Κυριακή 2 Απριλίου η αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την τουριστική προβολή της πόλης.

Πρόκειται για τη δράση «Διπλωματία των Πόλεων» που συνεχίζεται και φέτος για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Αυτήν τη φορά θα συμμετέχουν περίπου 30 άτομα, κυρίως επαγγελματίες του τουρισμού, επιχειρηματίες, αντιπροσωπεία του δήμου Νάουσας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η αποστολή με επικεφαλής το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα, έχει ως στόχο να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη και να παρουσιάσει όλους τους λόγους που την καθιστούν όχι μόνο τουριστικό αλλά και εκπαιδευτικό, ιατρικό και συνεδριακό προορισμό. Όπως αναφέρει ο Σπ. Πέγκας, η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα εφόδια να διεκδικήσει ένα μέρος της τουριστικής αγοράς των Πολωνών, για τους οποίους, αν και η Ελλάδα αποτελεί από τις πρώτες επιλογές, η Θεσσαλονίκη είναι ένας σχετικά άγνωστος προορισμός.

Η Βαρσοβία είναι ο δεύτερος σταθμός για το 2017: προηγήθηκε το Τελ Αβίβ και θα ακολουθήσει το Άμστερνταμ.

Στο πλαίσιο της αποστολής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Westin Hotel, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Βαρσοβία και τον Ελληνοπολωνικό Σύνδεσμο Εμπορίου και Επενδύσεων με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και στόχο την ενίσχυση του ρεύματος τουριστών από τη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας.

Χορηγοί της δράσης είναι η Aegean Airlines και η πολωνική εταιρεία τηλεφωνίας Play, η οποία πλειοψηφικά ανήκει στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία συμμετοχών Olympia Group.

Σχετικές ειδήσεις