ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καύσωνας: Κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Πειραιά για τις υψηλές θερμοκρασίες

Καύσωνας: Κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Πειραιά για τις υψηλές θερμοκρασίες

Καύσωνας - Καιρός: Κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία, ευπαθών ατόμων, ανοίγουν από σήμερα (28/6) οι Δήμοι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα.

Στον Δήμο Αθηναίων, έως και την Κυριακή θα είναι ανοικτές, από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Άνω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων.

Για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο Δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Στον Πειραιά, από τις 08:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή, κλιματιζόμενη αίθουσα στο Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Επίσης, όλο το 24ωρο και μέχρι τη Δευτέρα, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης».

Εξάλλου, ειδικό κλιμάκιο του Δήμου θα ενημερώνει από αύριο τους άστεγους για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στο τηλέφωνο 213 2022000.

Δοχεία νερού για τα αδέσποτα στην Αθήνα

Σε 35 σημεία της πρωτεύουσας, ο Δήμος Αθηναίων έχει τοποθετήσει ποτίστρες για τα αδέσποτα και απευθύνει έκκληση στους δημότες του να συνδράμουν ώστε να είναι πάντα καθαρές και γεμάτες με νερό.

Οι ποτίστρες έχουν τοποθετηθεί, μεταξύ άλλων, στις πλατείες Συντάγματος, Μητροπόλεως, Μοναστηρακίου, Κάνιγγος, Κλαυθμώνος, Βικτωρίας, Κουμουνδούρου και Αγ. Νικολάου, στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στην Ηρώδου Αττικού, δίπλα από το δημαρχείο, στα πάρκα Ευαγγελισμού, Πνευματικού Κέντρου και Ριζάρη, στον Λυκαβηττό και στον λόφο Στρέφη, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στο άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος κα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σχετικές ειδήσεις