ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Προπαγάνδα κι εξαπάτηση το «κίνημα της πατάτας»

ΚΚΕ: Προπαγάνδα κι εξαπάτηση το «κίνημα της πατάτας»

Ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας χαρακτήρισε το ΚΚΕ το «κίνημα της πατάτας».

Σε ανακοίνωσή του, ο Περισσός τονίζει: «Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το «κίνημα της πατάτας» είναι η συνέχεια «του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού».

Άλλωστε, αιτίες της ακρίβειας είναι η κατακρεούργηση μισθών, η ανεργία, η υψηλή φορολογία, τα μονοπώλια και τα καρτέλ, που όσο υπάρχουν «θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει».

Μάλιστα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ».

Αντ' αυτού, το Κομμουνιστικό κόμμα τάσσεται υπέρ του να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος, και της δημιουργίας παραγωγικών συνεταιρισμών της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

«Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει», καταλήγει η ανακοίνωση.