ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Επιμένουμε με τον Ραχόι για μέτρα ανάκαμψης

Α. Σαμαράς: Επιμένουμε με τον Ραχόι για μέτρα ανάκαμψης

«Ζεστή και ουσιαστική» χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον «φιλο της Ελλάδας, Μαριάνο Ραχόι» ετέθησαν τα μέτρα ανάκαμψης που θα πρέπει να υπάρξουν σε Ελλάδα, Ισπανία αλλά και εν γένει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

«Επιμένουμε, και οι δύο, στην ανάγκη, στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα βέβαια στην Ελλάδα και την Ισπανία, να υπάρχουν μέτρα ανάκαμψης, ανάπτυξης των οικονομιών. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δεν πρόκειται καμία χώρα να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Επιπλέον, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ «οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε - και είναι η δεύτερη συζήτηση, που κάνουμε μαζί εδώ, στην Ισπανία - προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που πρέπει να παταχθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Ραχόι συμφωνούν ότι η λαθρομετανάστευση δημιουργεί απίστευτα προβλήματα στους λαούς της Νότιας Ευρώπης, που απειλούν την ίδια την κοινωνική συνοχή. Στον συγκεκριμένο τομέα, κατέληξε, θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Το Σάββατο, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Πορτογαλία, όπου και θα συναντηθεί την Κυριακή με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο.