ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Καμμένος: «Οι απόγονοι των δολοφόνων θα ηττηθούν»!

Π.Καμμένος: «Οι απόγονοι των δολοφόνων θα ηττηθούν»!

Στον Μυλοπόταμπο Ρεθύμνου, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, την Κυριακή των Βαϊων και εκκλησιάστηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» επισκέφτηκε το ηρώο της πλατείας του Αγίου Ιωάννη, το Αρμί όπου κατέθεσε στέφανο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο σπίτι του Νίκου Ξυλούρη και δήλωσε πως ξεκινάει την προεκλογική του εκστρατεία με το τραγούδι του αείμνηστου Κρητικού τραγουδιστή και λυράρη το «Πότε θα κάμει ξαστεριά».


Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης κεφαλογιάννης, που καλωσόρισε τον κ. Καμμένο του προσέφερε το μουσικό έργο για το ολοκαύτωμα των Ανωγείων.

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανέφερε πως: «Είμαστε εδώ, στους πρόποδες του Ψηλορείτη για να δώσουμε όρκο συνέχισης ενός αγώνα που έκαναν οι γονείς και οι παππούδες μας και που πρέπει να κάνουμε εμείς σήμερα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Οι απόγονοι των δολοφόνων έρχονται σήμερα χωρίς όπλα να μας κατακτήσουν με οικονομικό πόλεμο. Όπως τότε τους αντιμετωπίσαμε και τους νικήσαμε, έτσι και τώρα θα φύγουν αυτοί ηττημένοι και η Ελλάδα ελεύθερη. Από εδώ τα μαρτυρικά Ανώγεια που γέννησαν την παλληκαριά ξεκινάμε τον μεγάλο μας αγώνα».

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης παρενέβη και τόνισε: «Πιστέψτε μας. Ήρθαν χωρίς όπλα αλλά αφήνουν θύματα. Και εδώ στα Ανώγεια έχουμε ήδη δύο θύματα της οικονομικής κρίσης».

Ο Παναγιώτης Καμμένος συνομίλησε με κατοίκους των Ανωγείων, εξήγησε θέσεις του αντιμνημονιακού του προγράμματος και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν την Κυριακή των εκλογών, το μήνυμα σε όσους έχουν συντελέσει ώστε να βρίσκεται η χώρα στο σημείο αυτό.

Όπως ο ίδιος τόνισε μιλώντας προς τους Ανωγειανούς, αυτό που εισπράττει είναι ότι, οι Κρητικοί είναι λαός ελεύθερος και ανεξάρτητος και βαθιά πληγωμένος από τη σημερινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση.

Σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε από το Ρέθυμνο ότι: «Η συνθήκη των Παρισίων έχει αναγνωρίσει σε όλες τις χώρες θύματα του Ναζισμού το δικαίωμα της αποζημίωσης, ενώ αν και οι χώρες οι άλλες έχουν αποζημιωθεί, κάτι τέτοιο δε συνέβη με την Ελλάδα. Οι νομικοί και οι οικονομολόγοι του κόμματος ασχολούνται με την υπόθεση και δεν θα εγκαταλειφθεί ο αγώνας για την τελική δικαίωση… Οι δρόμοι είναι δυο. Είτε τιτλοποιούμε το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων και το βγάζουμε στην αγορά, είτε αν αρνηθούν να διαγράψουν τα παράνομα χρέη, που εμείς μονομερώς θα τα διαγράψουμε, έχουμε την επιλογή να καταγράψουμε στον προϋπολογισμό μας την απαίτηση για τις αποζημειώσεις».

Στην περιοδεία του στο Ρέθυμνο ο Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και καταστηματάρχες κι επισήμανε την αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ και είπε ότι πρέπει να στηριχτεί ο τουρισμός στην Κρήτη μιας και αποτελεί πυλώνα για την τοπική οικονομία.

Ανέφερε επίσης, ότι «πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα. Πολλοί συμπολίτες μας υποφέρουν και έχουν φτάσει στα όρια τους… Πρέπει να κάνουμε όλοι κουράγιο».