ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα ακόμα project που απειλείται να τιναχθεί στον …αέρα

Ένα ακόμα project που απειλείται να τιναχθεί στον …αέρα

Καμία απολύτως ουσιαστική πρόοδος δεν έχει σημειωθεί επί ελληνικού εδάφους στο κρίσιμο μέτωπο της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας.

Ακόμα και το κλιμάκιο της τρόικας, που είναι επιφορτισμένο με αυτή την υποχρέωση, να παράσχει δηλαδή βοήθεια και εξειδικευμένες γνώσεις αναφορικά με το θέμα, δείχνει να «έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά» και να αναρωτιέται αν έχει νόημα η συνέχιση της προσπάθειας. Βασική αιτία αυτής της δυσάρεστης κατάστασης;

Το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εμπλακούν στο project, δεν είναι καθόλου πρόθυμα να το πράξουν. Αντιθέτως, αποφεύγουν σχεδόν κάθε προσπάθεια συνεργασίας, κάνοντας την ειδική ομάδα των Ευρωπαίων ειδικών ( για την ακρίβεια, κυρίως, Γάλλων) να θέλουν να εγκαταλείψουν το όλο εγχείρημα. Όπως λένε σε κατ ιδίαν συναντήσεις τους, με τους μόνους που μπόρεσαν μέχρι σήμερα να συνεργασθούν σε καλό επίπεδο ήταν με τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Από εκεί και πέρα επικράτησε μια μάλλον γενικευμένη άρνηση, η οποία οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Δηλαδή, στην ανυπαρξία προόδου, ως προς ένα project πάνω στο οποίο επενδύθηκαν πάρα πολλά όλους αυτούς τους μήνες, με πενιχρά ωστόσο αποτελέσματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα των ειδικών θα παραμείνει στη χώρα μας για ένα εύλογο ακόμα χρονικό διάστημα, θέλοντας να δώσει μια ευκαιρία και στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ωστόσο, αν και μετά δεν υπάρξει κάποια σοβαρή εξέλιξη, τότε θα πρέπει σχεδόν σίγουρο ότι η προσπάθεια θα μείνει στη μέση. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν συμφέρει την ελληνική πλευρά.