ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Παπαδήμος: Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας

Λ. Παπαδήμος: Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας

Στις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά την εισαγωγή του τοποθέτηση στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του, ο κ. Παπαδήμος επιχείρησε εμμέσως πλην σαφώς να προχωρήσει σε μια παρέμβαση στις εκλογές, υπέρ των μνημονιακών δυνάμεων.

«Σε λίγες μέρες θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποιά κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές» τόνισε ο κ. Παπαδήμος, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος ότι «οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες».

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού του έργου από το Νοέμβριο του 2011, οπότε και ανέλαβε, μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με όσα είπε, η κυβέρνηση είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας 210 δράσεις. Εξ αυτών, το 70% έχει υλοποιηθεί, το 25% βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και το 5% δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Αβρότητες μεταξύ υπουργών

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού, ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε τον κ. Παπαδήμο «κεφάλαιο» για τη δημόσια ζωή, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε: «είναι τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σας».

«Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον Πάγκαλο» ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Πάντως, συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου διευκρίνιζαν ότι η φράση αυτή ήταν μια προσωπική παρατήρηση που δεν εκφράζει την ΝΔ, η οποία σηματοδοτεί και το τέλος μιας 18χρονης αντιπαράθεσης του υπουργού Άμυνας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όταν και οι δύο διεκδικούσαν το δήμο Αθηναίων.

Για την ανακεφαλαιοποίηση

Τα μέλη της κυβέρνησης ενέκριναν τους όρους προεγγραφής της ανακεφαλαιοποίησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξουν συμφωνίες προεγγραφής με τις τράπεζες, τον EFSF και το ΤΧΣ.