ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει

Γ. Παπανδρέου: Το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει

Αμετανόητος για το δημοψήφισμα εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, εκτιμώντας ότι αν είχε δοθεί το Νοέμβριο ο λόγος στο λαό, θα είχε επικρατήσει η λογική στις εκλογές.

Σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της παράτασης του χρονικού βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι το 2013, κάτι το οποίο απέκρουσαν «οι συντηρητικοί του Σαμαρά», οι οποίοι πίεσαν να γίνουν οι πιο σημαντικές εκλογές από την εποχή της πτώσης της χούντας.

Ο τέως πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν ψήφος κατά της Ευρώπης, αλλά ψήφος υπέρ ή κατά της λιτότητας, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο λαϊκισμός.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η δυναμική αυτή «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν είχε γίνει το δημοψήφισμα όπως είχα προτείνει, με αυτό το δημοψήφισμα θα δινόταν φωνή στο λαό και είμαι σίγουρος πως θα είχε επικρατήσει η λογική».

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι ήταν μεγάλο λάθος των συντηρητικών η διεξαγωγή μιας προεκλογικής εκστρατείας που ευνόησε κυρίως την ακροδεξιά.

«Δεν σημαίνει το τέλος του ΠΑΣΟΚ»

Ο πρώην πρωθυπουργός απέδωσε τη συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ στην οδύνη ενός λαού λόγω των μέτρων λιτότητας και σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για ψήφο που σημαίνει το τέλος του».