ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Ο λαός ανεβαίνει σε εξώστη που ή θα πέσει ή θα ανέβει πιο ψηλά

ΚΚΕ: Ο λαός ανεβαίνει σε εξώστη που ή θα πέσει ή θα ανέβει πιο ψηλά

Στη Μακρόνησο μεταβαίνει σήμερα η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ για την ετήσια εκδήλωση – προσκύνημα στη Μακρόνησο.

«Η Μακρόνησος μπορεί να θεωρείται ένα μνημείο του παρελθόντος, ο ηρωισμός όμως, το να πας κόντρα στο ρεύμα, το να βλέπεις το αύριο που έχει εναλλακτική λύση, είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Ο λαός έχει και χθες και σήμερα και αύριο. Στις 17 του Ιούνη πρέπει να κοιτάξει μπροστά και όχι μόνο το τι θα γίνει στις 18 του Ιούνη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ ότι «ήρθε η ώρα οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν το λογαριασμό», η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Το να την καταδικάσω νομίζω ότι είναι περιττό γιατί η ΕΕ και το ΔΝΤ για το ΚΚΕ είναι μέτωπα πάλης μέσα από τον αγώνα εδώ στον τόπο μας. Αυτό όμως που βγαίνει από αυτή τη δήλωση είναι ότι στις 17 του Ιούνη ο λαός μοιάζει σαν να ανεβαίνει σ’ έναν εξώστη. Από αυτόν τον εξώστη ή θα ανέβει πιο ψηλά, στην κορυφή ή θα πέσει στον γκρεμό. Έτσι καθαρά τα λέμε. Στις 18 του Ιούνη ο καταλυτικός ρόλος θα ανήκει στον λαό και στο ΚΚΕ».