ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δεμένες οικογένειες της πολιτικής!

Οι δεμένες οικογένειες της πολιτικής!

10 παραδείγματα από την σύγχρονη πολιτική σκηνή της Ελλάδας που αποδεικνύουν πως η σύζυγος και τα παιδιά αποτελούν το μεγαλύτερο στήριγμα για έναν πολιτικό

Στο δύσκολο ανάγλυφο της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, ένας πολιτικός άντρας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να καταφύγει στις παραδοσιακές αξίες, για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα.

Ανέκαθεν στην Ελλάδα ο θεσμός της οικογένειας βρισκόταν πολύ ψηλά ανάμεσα στις αξίες των πολιτικών. Και μάλιστα υπάρχουν τα παραδείγματα συζύγων όπως η η Δάφνη Σημίτη, η Λένα Ράλλη ή η Μαρίκα Μητσοτάκη, που στήριξαν τους άντρες τους από τα πρώτα τους βήματα στην πολιτική και έφτασαν κάποια στιγμή να τους δουν πρωθυπουργούς. Κυρίες που με την προσωπικότητά τους και τις ικανότητές τους πρόσθεσαν πολλά στο προφίλ των συζύγων τους.

Στη σημερινή εποχή, με τους Έλληνες να αποστρέφονται όλο και περισσότερο την πολιτική και τα πρόσωπά της, είναι σχεδόν αδύνατον για έναν πολιτικό να βρει κάπου αλλού μεγαλύτερη στήριξη για το έργο του, απ' ότι θα βρει στο ίδιο του το σπίτι. Σύζυγοι και παιδιά που εργάζονται ακατάπαυστα στα γραφεία των πατεράδων τους είναι η συνταγή για μια πετυχημένη πολιτική καριέρα. Και όταν τα παιδιά είναι ακόμη μικρά, είναι η πιο μεγάλη ανακούφιση από τα βάσανα της ημέρας, όταν ο πατέρας γυρίζει στο σπίτι και λύνει την γραβάτα.

Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε 10 από τις πιο δεμένες οικογένειες της σύγχρονης πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα:

Αντώνης Σαμαράς – Γεωργία Κρητικού (2 παιδιά)

Είκοσι δύο χρόνια γάμου και ο έρωτας είναι ακόμη ζωντανός. Η κομψότατη Γεωργία Κρητικού, κόρη του Άρη Κρητικού της «Κύκνος», έχει χαρίσει στον σημερινό πρωθυπουργό δύο παιδιά, τη Λένα, 21 ετών, και τον Κωνσταντίνο, 15. Αλλά ακόμη περισσότερο, του χαρίζει καθημερινά την ηρεμία και την στήριξη στο δύσκολο έργο του. Η Λένα, η κόρη του Αντώνη Σαμαρά, λατρεύει επίσης το επάγγελμα του πατέρα της, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει την λιγότερο εξαντλητική καριέρα της μητέρας της και σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο City του Λονδίνου. Μην βιαστείτε, πάντως, να βάλετε στοίχημα ότι κάποια μέρα δεν θα την δούμε στην πολιτική, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

EREVNA_samaras_6

Ευάγγελος Βενιζέλος – Λίλα Μπακατσέλου (1 παιδί)

Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, η θαλπωρή του σπιτιού είναι το πιο σημαντικό πράγμα, όταν ολοκληρώνει μια σκληρή ημέρα στον πολιτικό στίβο. Είναι γνωστό ότι ηρεμεί διαβάζοντας βιβλία και ακούγοντας κλασική μουσική μέχρι αργά το βράδυ. Όχι, όμως, πριν συζητήσει πρώτα με την Λίλα Μπακατσέλου, την σύζυγό του εδώ και 31 χρόνια. Όταν, βέβαια, το επιτρέπει το πρόγραμμά τους, αφού τους χωρίζει... η μισή Ελλάδα. Η Λίλα Μπακατσέλου, κόρη του γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Απόστολου Μπακατσέλου εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, ως δικηγόρος. Ήταν εξάλλου στη Νομική όπου γνωρίστηκε με τον μετέπειτα σύζυγό της. Η κόρη τους, Ελβίνα, συμμετέχει ενεργά στο έργο του πατέρα της, αφού τον βοηθάει στο πολιτικό του γραφείο. Φυσικά και σπούδασε κι αυτή στην Νομική της Θεσσαλονίκης, όπως οι γονείς της. Αποφοίτησε πέρσι.

erevna_venizelos

Φώτης Κουβέλης – Φωτεινή Πάλλα (2 παιδιά)

Τα τελευταία χρόνια, για τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., η ζωή εξελίσσεται ανάμεσα σε γυναίκες. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Ο έρωτάς του με την Φωτεινή Πάλλα οδήγησε σε γάμο και ο γάμος στη γέννηση δυο θυγατέρων. Με τις οποίες ο Φώτης Κουβέλης δεν χορταίνει να περνάει το χρόνο του. Στην προτελευταία τάξη του Λυκείου, στα Τρίκαλα, γνώρισε τη Φωτεινή Πάλλα και μετά σπούδασαν και οι δύο στη Νομική Αθηνών, στην ουσία συμπορευόμενοι στα πάντα από τα 17 τους και μετά! Όπως ήταν φυσιολογικό, και οι δύο κόρες τους ακολούθησαν τον δρόμο των γονέων και έγιναν δικηγόροι –προσφέροντας έτσι πολύτιμη βοήθεια στον σημερινό πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. όποτε την χρειάζεται για το πολιτικό του έργο.

Βασίλης Μιχαλολιάκος – Κατερίνα Τζάνου (1 παιδί, 2 εγγόνια)

Μεγαλωμένος στο περιβάλλον μιας πολύτεκνης οικογένειας, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος γνώρισε από πρώτο χέρι τη σημασία της στο κτίσιμο της προσωπικότητας. Ο σημερινός Δήμαρχος Πειραιά είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Τζάνου, καθηγήτρια γαλλικών και έχει μια κόρη, την Φιλιώ-Νόρα, που σπούδασε Διεθνές Μάρκετινγκ, αλλά εκεί που διέπρεψε ήταν στην οργάνωση και διεύθυνση του γραφείου του πατέρα της, τόσο ως βουλευτή και ως υφυπουργού, όσο και ως δημάρχου! Η Φιλιώ-Νόρα, μάλιστα, έχει ήδη κάνει 2 παιδιά, τον Γιάννη και τον Βασίλη, που αποτελούν μια μόνιμη πηγή χαμόγελου για τον παππού τους!

Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ευδοξία Mπασδεκοπούλου (1 παιδί)

Μετρημένος και σεμνός, ο Αρκάς πολιτικός, σημερινός Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βρίσκει ηρεμία από τα πολιτικά βάσανα στην αγκαλιά της συζύγου του Ευδοξίας και της κόρης τους Μαρίας-Άννας. Η λατρεία του για την πατρίδα του τον οδηγεί πολύ συχνά στο να παίρνει το αυτοκίνητο και να φεύγει για το Σαββατοκύριακο με τις δύο γυναίκες της ζωής του για την Αρκαδία, πολλές φορές μάλιστα χωρίς να συνοδεύεται καν από τους άντρες της προσωπικής του ασφάλειας! Οι κοντινοί τους άνθρωποι έχουν να το λένε ότι «δύσκολα βρίσκεις ζευγάρι τόσο ταιριαστό όσο ο Ανδρέας και η –παλιά ΟΝΝΕΔίτισσα- Ευδοξία. Συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον με τρόπο ιδανικό και είναι πολύ λογικό που αλληλοϋποστηρίζονται ακόμη και στην παραμικρή πτυχή της ζωής τους».

Γιάννης Παπαθανασίου – Ιλεάνα Ηλιοπούλου (2 παιδιά)

Για τον πρώην Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών το διάλειμμα από μια θέση στην κυβέρνηση σημαίνει ότι μπορεί να περνάει πολύ περισσότερο χρόνο με τις δύο πολυαγαπημένες του κόρες, που –μαζί με την Ιλεάνα Ηλιοπούλου, την σύζυγό του- αποτελούσαν και το μεγαλύτερο στήριγμά του όταν περνούσε σχεδόν όλη του την ημέρα στο Υπουργείο. Η πανέμορφη κόρη του, Μαρία, μάλιστα πρόσφατα αρραβωνιάστηκε τον επιχειρηματία Ερρίκο Αρώνες, οπότε ο πρώην Υπουργός ελπίζει πως σύντομα θα δει ένα νέο μέλος να προστίθεται στην οικογένεια και να τον κάνει παππού...

EREVNA_papathanasou

Ευριπίδης Στυλιανίδης – Γιούλη Παπαχρήστου (3 παιδιά)

Ο Στυλιανός, η Έλενα και η Γεωργία είναι ακόμη μικρά παιδιά και δεν καταλαβαίνουν ίσως απόλυτα το τι τραβάει κάθε μέρα ο πατέρας τους στο Υπουργείο Εσωτερικών. Κάτι όμως που το ξέρει πολύ καλά η Γιούλη, η γλυκύτατη σύζυγός του, που στέκεται στο πλευρό του με υπομονή σε όλες τις υποχρεώσεις που ο σύντροφός της έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια. Ο Ευριπίδης είναι χαρακτηριστική περίπτωση Ελληνα που τιμά την αξία της οικογένειας όσο τίποτε άλλο.

erevna_stylianidis

Κώστας Καραμανλής – Νατάσα Παζαΐτη (2 παιδιά)

Ο Αλέξανδρος και η Αλίκη, τα δίδυμα που απέκτησε ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσα Παζαΐτη όσο ο πρώτος βρισκόταν στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας, ήταν το αγαπημένο θέμα του Τύπου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λόγω της θητείας του ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια ως πρωθυπουργού, η προσωπική ζωή του Κώστα Καραμανλή έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όσο λίγων πολιτικών. Έτσι οι Έλληνες τον είδαν να μεταμορφώνεται από ένας εργένης σε έναν οικογενειάρχη. Η μετάλλαξη του πρώην πρωθυπουργού από «ανιψιός» σε ηγέτη οφείλει πολλά στην σχέση του με την Νατάσα Παζαΐτη και τη γέννηση των δύο παιδιών του.

EREVNA_karamanlis_2

Γιάννης Στουρνάρας – Λίνα Νικολοπούλου (2 παιδιά)

Μπορεί ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών να μην είναι πολιτικός, αλλά πλέον έχει βουτήξει στα βαθιά νερά της νέας του τέχνης και έχει αναλάβει τον πιο δύσκολο ρόλο στην τωρινή κυβέρνηση. Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η Λίνα Νικολοπούλου, με την οποία είναι παντρεμένος εδώ και 31 χρόνια! Γνωρίζονταν από φοιτητές και μάλιστα έφυγαν μαζί για την Οξφόρδη όπου έκανε ο καθένας το διδακτορικό του. Τις γυναίκες της ζωής του όμως, δηλαδή τη Λίνα, αλλά και τις Μυρτώ και Νεφέλη, τις δύο κόρες τους δηλαδή, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν προλαβαίνει να τις χορταίνει, αφού σπάνια βρίσκονται κοντά του. Η Νεφέλη ζει στην Αυστρία και η Μυρτώ εργάζεται με την μητέρα της στην εταιρεία επικοινωνίας της τελευταίας. Γι' αυτό και κάθε φορά που καταφέρνουν να βρεθούν οι τέσσερίς τους στο αγαπημένο του εξοχικό στην Σύρο, ο Υπουργός Οικονομικών νιώθει ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

erevna_stournaras_3

Πάνος Καμμένος – Έλενα Τζούλη (2 παιδιά και 3 από προηγούμενο γάμο)

Ο πολύτεκνος της ελληνικής Βουλής είναι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Με την Έλενα Τζούλη γνωρίστηκαν σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Εκείνος, νεαρός βουλευτής της ΝΔ, εκείνη νέα δικηγόρος. Η γνωριμία τους άλλαξε την ζωή και των δύο. Μαζί έκαναν έναν ακόμη γιο (τον τέταρτο για τον βουλευτή), αλλά και την πρώτη του κόρη, φέτος. Η Έλενα, βέβαια, αγαπάει και τους άλλους τρεις γιους του συζύγου της, από τον πρώτο του γάμο, σαν να ήταν δικά της παιδιά, χαρίζοντάς του την απόλυτη ηρεμία όταν επιστρέφει στο σπίτι για να μπορεί να επεξεργάζεται τα πολιτικά του πλάνα.

erevna_kammenos