ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα ΑΜΕΑ

Οι προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα ΑΜΕΑ

Τις προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα προνοιακά επιδόματα και τα ΑμΕΑ κατέθεσε σήμερα o Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ υπενθύμισε τις συνταγματικές υποχρεώσεις του κράτους έναντι των ατόμων με ειδικές ανάγκες και στηλίτευσε με τα μελανότερα χρώματα τη λειτουργία των ΚΕΠΑ τα οποία «λειτουργούν για να ταλαιπωρούν τους δικαιούχους και όχι για να τους εξυπηρετούν με πάνω από 50.000 ανάπηρους να είναι σε αναμονή 9 μηνών για να πάρουν τα πιστοποιητικά τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τέρενς Κουίκ περιγράφοντας την ελληνική… πατέντα να πρέπει είτε οι ινσουλινικοί είτε οι μη αναστρέψιμα ανάπηροι ή οι παραπληγικοί να περνούν από τις επιτροπές κάθε δύο χρόνια, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος παρέστη (λόγω αρμοδιότητας) στην κοινοβουλευτική συζήτηση, είπε τα εξής: «Κύριε Υπουργέ, περιμένω την ημέρα που θα σας δω με πολλή υπερηφάνεια ως Έλληνας στο Όσλο, να παραλαμβάνετε το Νόμπελ Ιατρικής. Είναι προφανές ότι η κυβέρνησή σας έχει ανακαλύψει ιατρικές μεθόδους για τη θεραπεία μη ιάσιμων μέχρι σήμερα ιατρικών περιπτώσεων, με φάρμακα ή θεραπείες που δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να ανακαλύψει κανένα ιατρικό ερευνητικό εργαστήριο της γης. Από ό, τι αντιλαμβάνομαι έχετε ανακαλύψει το φάρμακο για τη θεραπεία των διαβητικών, αλλά μέχρι να μας το ανακοινώσετε περνάτε αυτούς τους ινσουλινικούς από τις επιτροπές, προφανώς διότι κάποια μέρα θα τους έχετε κάνει καλά άρα δεν σας χρειάζεται η κρατική πρόνοια, όπως επίσης περνάτε από τις επιτροπές που σίγουρα, θα καταργήσετε, τους ακρωτηριασμένους αναπήρους γιατί λογικά θα πρέπει να έχετε ανακαλύψει και τη μέθοδο για να φυτρώνουν είτε πόδια είτε χέρια». Σε ό, τι αφορά στις προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος, ανέφερε μεταξύ άλλων και τις εξής:

-Στην παραλαβή κάθε δημόσιου έργου να συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος τη συνομοσπονδίας, που θα εξετάζει την προσβασιμότητα του έργου στους ΑμΕΑ.

-Σε περίπτωση καθυστέρησης έκδοσης της γνωμάτευσης για την πιστοποίηση αναπηρίας υπεύθυνος να είναι ο εκάστοτε φορέας.

-Όλοι οι ανάπηροι να βγαίνουν στο επίδομα για μια πενταετία τουλάχιστον.

-Άμεση σύγκλιση της επιστημονικής επιτροπής για να έχουν διεύρυνση των κατηγοριών και μείωση του ποσοστού στη λήψη πιστοποιητικών από τα ΚΕΠΑ.

-Απαλλαγή από το χαράτσι για όλα τα άτομα από αναπηρία από 67% και πάνω και χωρίς οικονομικά όρια.

-Πρόβλεψη και χρησιμοποίηση διερμηνέων νοηματικής γλώσσας στα ελληνικά για την συνεννόηση των κωφαλάλων με τους ιατρούς των ΚΕΠΑ.

-Κατάργηση του ποσού των 46, 14 ευρώ που είναι το παράβολο για την αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας και σε κάθε στάδιο.

-Ειδική πρόνοια για την κατ’ οίκον φροντίδα.

-Στην παραλαβή κάθε δημόσιου έργου να συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος τη συνομοσπονδίας, που θα εξετάζει την προσβασιμότητα του έργου στους ΑμΕΑ.

-Κατά παρέκκλιση έκδοση αδειών για ανελκυστήρες σε οικοδομές κατοικήσιμες από ΑμΕΑ.

-Παροχή μεγαλύτερων φορολογικών κινήτρων για προσλήψεις ΑμΕΑ στον ιδιωτικό τομέα γιατί τα μέχρι σήμερα ισχύοντα δεν απέδωσαν.

-Καμία απόλυση τυφλού από δημόσιο και ΔΕΚΟ

-Ένταξη της ειδικότητας του τυφλού τηλεφωνητή στο δημόσιο

-Απαλλαγή των τυφλών από ειδική εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ 1%

-Επαναφορά των συντάξεων των τυφλών συνταξιούχων στα επίπεδα της 31/12/2009.

-Ειδικές διεκδικήσεις για τυφλούς-λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους τυφλούς στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ (150 άτομα)

-Καμία απόλυση τυφλού από δημόσιο και ΔΕΚΟ.

-Ένταξη της ειδικότητας του τυφλού τηλεφωνητή στο δημόσιο.

-Απαλλαγή των τυφλών από ειδική εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ 1%.

-Επαναφορά των συντάξεων των τυφλών συνταξιούχων στα επίπεδα της 31/12/2009.