ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέσπασε καυγάς μεταξύ των τροϊκανών

Ξέσπασε καυγάς μεταξύ των τροϊκανών

Καυγάς ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, ανάμεσα στους εκπροσώπους της τρόικα.

Μπροστά στα μάτια του έκπληκτου οικονομικού επιτελείου, κατά τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων, σημειώθηκε μια διαφωνία ανάμεσα στον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ματίας Μορς και τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ.

Όπως αναφέρει ο «ΒΗΜΑτοδότης», δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εμπειρογνώμονες διαφωνούν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και την αποδοτικότητά τους. Πολλές φορές έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη ασυμφωνίας στους κόπλους των δανειστών.

Οι πιο συχνοί καυγάδες γίνονται για την αναγκαιότητα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, για λανθασμένες εκτιμήσεις που έχουν όσον αφορά την επίδραση του PSI στο δημόσιο χρέος, για την μεταβίβαση της Αγροτικής, για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα και για το όφελος που θα προκύψει από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με υπουργούς που έχουν παρασταθεί στις διαπραγματεύσεις, ο πλέον επίμονος είναι ο Μαζούχ της ΕΚΤ, που χρησιμοποιώντας το laptop του δεν μιλά πολύ και καταγράφει τα πάντα. Μάλιστα, δίνει την εντύπωση ότι κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων έχει επαφή με τους προϊστάμενούς του στην ΕΚΤ και τους δίνει συνεχώς «ζωντανή» αναφορά για όσα εξελίσσονται.