ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι ετοιμασίες για εκλογές και οι σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή

ΝΔ: Οι ετοιμασίες για εκλογές και οι σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλή
Πυρετωδώς φαίνεται ότι ετοιμάζεται το κόμμα της Λεωφόρου Συγγρού για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών...

Πυρετωδώς φαίνεται ότι ετοιμάζεται το κόμμα της Λεωφόρου Συγγρού για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εκτός από το πρόσφατο ξεσκόνισμα των βιογραφικών από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να έχει συνεχείς επαφές με στελέχη.

Μεταξύ άλλων συνάντησε και την τομεάρχη Ναυτιλίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, από την οποία ζήτησε στις επόμενες εκλογές να κατέβει στην Α’ Αθηνών και όχι στο Ρέθυμνο, όπου πολιτεύεται μέχρι τώρα. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο νέος εκπρόσωπος κ. Μιχελάκης.

Ερωτώμενος για το αν ο Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για πιθανή υποψηφιότητά του, ο κ. Μιχελάκης απάντησε ότι δεν «γνωρίζει» κάτι τέτοιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τη χώρα ως εταιρία, υπό εκκαθάριση, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι πιστωτές. Ο λαός δεν είναι υπάλληλος της εταιρίας αυτής, υπάρχουν ευπαθείς, ευαίσθητες ομάδες που δεν αντέχουν", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που να οδηγούν στην ανάπτυξη.

Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Σαμαρά-Καραμανλή, ο Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικές και επανέλαβε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις Αντώναρου εκφράζουν προσωπικές απόψεις.

Για το μεταναστευτικό

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου για το άσυλο, επέμεινε στη θέση για κατάργηση του ασύλου και πρόσθεσε ότι όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Ακόμη ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος για τους μετανάστες.

Χαρακτήρισε θετικό το ελληνικό αίτημα για παράταση της παραμονής της Frontex και εξαπέλυσε νέα επίθεση σε ΣΔΟΕ και Καπελέρη για την διαρροή πολιτικών ονομάτων στον Τύπο.

Η συνάντηση Σαμαρά και Τρισέ με θέμα την ‘’Ρευστότητα στην αγορά’’ θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.