ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεγράφη από τη ΝΔ ο βουλευτής Λευκάδας, Θοδωρής Σολδάτος

Διεγράφη από τη ΝΔ ο βουλευτής Λευκάδας, Θοδωρής Σολδάτος

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο βουλευτής Λευκάδας, Θοδωρής Σολδάτος, αφού στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό ψήφισε «παρών» στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και «ναι σε όλα».

Αρχικά υπήρξε πληροφόρηση ότι οτι ο κ. Σολδάτος θα έδινε εξηγήσεις στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος, αλλά λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι διεγράφη.

Μία μέρα νωρίτερα, στην ομιλία του στη Βουλή είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η θετική μου ψήφος δεν είναι δεδομένη στο σύνολο του προϋπολογισμού. (...) Στηρίζω την κυβέρνηση στη μεγάλη της προσπάθεια. Διαφωνώ με την κατανομή των βαρών και ειδικότερα σε εκείνα που αναφέρονται, στα Υπ. Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας».

Ο 55χρονος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, φυσικός στο επάγγελμα εξελέγη για πρώτη φορά το 2007 με τη Νέα Δημοκρατία στη Λευκάδα.

Σημειώνεται ότι αποτέλεσε ένα από τα 50 στελέχη της ΝΔ που υπέγραψε την υποψηφιότητα Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος το 2009.

Ποιος είναι ο Θεόδωρος Σολδάτος

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1957. Έγγαμος με την Ιωάννα Σάλτα και πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Φώτη, της Σωτηρίας, του Σταύρου και της Βασιλικής.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:

Φυσικός, με δραστηριότητα στην ιδιωτική Εκπαίδευση ως Ελεύθερος Επαγγελματίας. Κατά την περίοδο 1982-1986 δίδαξε, στο κολέγιο «St John's Greek Orthodox College», της Μελβούρνης. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, 1986-1987.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Βουλευτής Λευκάδας με τη Ν.Δ. κατά την περίοδο 2007 - 2012.

Μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην υποεπιτροπή για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, της Βουλής.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Ένας εκ των 50 στελεχών που υπέγραψαν την υποψηφιότητα Σαμαρά, κατά τις διαδικασίες εκλογής προέδρου της Ν.Δ. το 2009.

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Γραμματέας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ. 2011 - 2012.

Ιδρυτικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., 2009 - 2011.

Ως βουλευτής διετέλεσε αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. Επίσης Γραμματέας στην Ομάδα Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, 2007-2009.

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, 2005-2007, στο οποίο άσκησε και χρέη προέδρου.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας στο Παναλβανικό συνέδριο νοσηλευτών του Αργυροκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος Hellenic Aid, 2005.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., 2002-2004.

Αναπληρωτής Υπεύθυνος της Ομάδας Έργου «Θεματικός Τουρισμός-Εναλλακτικές και Ειδικές Μορφές Τουρισμού» στον Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., 2002-2004.

Περιφερειάρχης της Ν.Δ. στην Ήπειρο, 1997-2000.

Ιδρυτικός Γραμματέας της Ν.Δ. Μελβούρνης, 1982-1986.

Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε., 1979 και 1ος αιρετός πρόεδρος Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων, 1978-1980.

Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λευκάδας,1977-1978.

Ιδρυτικό μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., συμμετείχε ως σύνεδρος στο ιδρυτικό Προσυνέδριο της Ν.Δ. καθώς επίσης και στο ιδρυτικό 1ο Συνέδριο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Επαγγελματικού και Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της «National Union of Greek Australian Students», της Μελβούρνης κατά την περίοδο 1982-1984.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Το 2002 τιμήθηκε από το πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός» (υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας), και συμπεριελήφθη τιμής ένεκεν στη συλλεκτική έκδοση «Προσωπικότητες του Ελληνισμού».

Το 1985 τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της «Ιεράς Πα­τριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη» της Μελβούρ­νης, για τη συμμετοχή του και την προσφορά του στα δρώμενα της Ομογένειας.

ΣΠΟΥΔΕΣ:

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (τμήμα Φυσικής) και διπλωματούχος του "Melbourne University" της Αυστραλίας, από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Diploma in Education».

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

Αγγλικά.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τον προϋπολογισμό: Βουλευτής της ΝΔ θα ψηφίσει «ΟΧΙ»;