ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς αμφισβήτηση εκλογικών αποτελεσμάτων (;)

Προς αμφισβήτηση εκλογικών αποτελεσμάτων (;)
Παράθυρο αμφισβήτησης εκλογικών αποτελεσμάτων...

Η κυβέρνηση εμμένει στις απόψεις της όπως είναι αποτυπωμένες στο νόμο, σχολίασαν στελέχη του υπουργείου εσωτερικών την απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ που έκρινε παράνομο και αντισυνταγματικό, το νόμο περί ιθαγένειας.

Παράθυρο αμφισβήτησης εκλογικών αποτελεσμάτων άφησε σήμερα ανοιχτό ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε την απόφαση «Δικαίωση των θέσεων Σαμαρά», υπενθύμισε επιστολή που είχε στείλει από τον Ιανουάριο προς τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τον νόμο περί ιθαγένειας και τόνισε πως αν και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συμφωνήσει με την απόφαση, τότε δημιουργείται θέμα για κάποιες αυτοδιοικητικές περιφέρειες και δήμους, όπου η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου είναι μικρότερη από τον αριθμό των εγγεγραμμένων που ψήφισαν.

Κληθείς πάντως να απαντήσει αν η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να αμφισβητήσει εκλογικά αποτελέσματα, αρκέστηκε να πει: «Θα το δούμε. Δεν ζητάμε τίποτα, περιμένουμε την απόφαση της Ολομέλειας».

Για απόφαση διαποτισμένη με εθνικιστικό δηλητήριο, που έρχεται να δώσει νομικό προκάλυμμα στην ρατσιστική προπαγάνδα κομμάτων και φορέων, κάνει λόγο το ΚΚΕ.
Στον αντίποδα ο ΛΑΟΣ χαιρετίζει την απόφαση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι, δεν θα ασκηθούν πιέσεις στην Ολομέλεια του ΣτΕ, ώστε να αλλάξει η εισήγηση.

Για αναχρονιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις περί "δικαίου του αίματος", μίλησε ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης Αλέκος Αλαβάνος.


Διαβάστε επίσης: “Βόμβα” ΣτΕ - Στον “αέρα” εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες