ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Τσεκούρια" και... "ψυχίατροι" για το "άσυλο" στη βουλή

"Τσεκούρια" και... "ψυχίατροι" για το "άσυλο" στη βουλή
Ένταση και αναφορές για… «τσεκούρια» και «ψυχιάτρους»...

Ένταση και αναφορές για… «τσεκούρια» και «ψυχιάτρους» περιελάμβανε η συζήτηση της τροπολογίας της ΝΔ στη βουλή για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε από την αντιπαράθεση του ΛΑΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε πως «οι αντιεξουσιαστές είναι κράτος εν κράτει» και πως η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε «κράτος της ανοχής».

«Ο ΛΑΟΣ έχει λάβει διαζύγιο από τον ορθό λόγο» και καλλιεργεί «τις πλέον μισαλλόδοξες ιδέες», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως το 1986 εισέβαλε στην Νομική με τσεκούρια και με μαχαίρια και δεν έχει λογοδοτήσει γι’ αυτήν του την πράξη»,

«Δημιουργώ προφανώς έντονο ψυχολογικό πρόβλημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, και μίλησε για τον Άγιο Παντελεήμονα, οι κάτοικοι του οποίου, όπως είπε, αποφάσισαν «να αυτοοργανωθούν αφού εδάρησαν από την Αριστερά και εκλάπησαν από τους μετανάστες».

«Αν άκουγε κανείς τη συζήτηση σήμερα, θα νόμιζε πως ζούμε στο ’50, όπου μιλούσαν για την Αριστερά που κρατά κονσερβοκούτια» παρατήρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Εμένα που με λέτε φορέα μισαλλόδοξων απόψεων, μου καίνε το βιβλιοπωλείο και σεις το υπερασπίζεστε αυτό», παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Μου έχουν γράψει απ’ έξω, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς. Είστε εγκαλούμενοι εγκληματίες κύριοι».

«Πρώτη φορά έχω ακούσει από το βήμα να εκστομίζονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί, και έπρεπε να εξεγερθούν οι πάντες», παρενέβη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τέλος για «διχασμό προσωπικότητας που χρήζει ψυχίατρο», εγκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στη βουλή για τα πανεπιστήμια