ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα δοθεί λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα δοθεί λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να δοθεί βιώσιμη απάντηση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι «μετά και την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup θα παραμείνει «ανοιχτό» το μεγάλο αιτούμενο που είναι μια ευρωπαϊκή στρατηγική απέναντι στην κρίση.

«Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει για μια ακόμη φορά να ακούσει τις αποφάσεις του Εurogroup για να έχει μετά την ευκαιρία να πανηγυρίσει, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό λόγο» υπογραμμίζει η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «πολιτικό αδιέξοδο» των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων.

«Η “περιβόητη” επιμήκυνση θα δημιουργήσει ένα επιπλέον κόστος χρηματοδότησης της τάξης των 30 δις και θα εκτινάξει το χρέος σε βάθος χρόνου, από τη στιγμή που εντάσσεται στο παρόν μνημονιακό πλαίσιο», αναφέρει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η κυβέρνηση προσθέτει νέα μέτρα «τα οποία ξέχασε να εντάξει στο μεσοπρόθεσμο και δένουν πισθάγκωνα την ελληνική κοινωνία, με μηχανισμούς επιτροπείας που προσιδιάζουν μόνο σε αποικίες».