ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόντρα» Καστανίδη-Παπακωνσταντίνου για φοροφυγάδες

«Κόντρα» Καστανίδη-Παπακωνσταντίνου για φοροφυγάδες
Φωτογραφική τροπολογία με στόχο να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις του...

Φωτογραφική τροπολογία με στόχο να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις του δημοσίου που δεν έχουν ακόμα υπογραφεί συμπεριλαμβανομένων και της Siemens προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται νέο τμήμα 7μελούς (μείζονος) σύνθεσης του ελεγκτικού συνεδρίου που θα συγκροτείται από τον πρόεδρο του δικαστηρίου και έξι από τους αρχαιότερους συμβούλους της ολομέλειας του.


Για δυο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου, δίνεται η δυνατότητα στους αναθέτοντες φορείς και στο δημόσιο να ζητήσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων που δεν έχουν ακόμα υπογραφεί, για εξαιρετικούς λόγους που συνδέονται με το δημόσιο συμφέρον.


Διάσταση Καστανίδη -Παπακωνσταντίνου για φοροφυγάδες
Για το ακανθώδες θέμα της φοροδιαφυγής ο υπουργός δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης τόνισε ότι η αγωνία της κυβέρνησης είναι να πατάξει τη φοροδιαφυγή διαχωρίζοντας ωστόσο τη θέση του από την εκφρασθείσα θέση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο θέμα αυτό.

Ο μεν κ. Παπακωνσταντίνου επιμένει στο μέτρο της εφαρμογής του αυτοφώρου για τους φοροφυγάδες, ο δε κ. Καστανίδης κράτησε σαφείς αποστάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι προφανές ότι δεν θα θεσμοθετήσει ενάντια στα δογματικά θεμέλια της νομικής επιστήμης».


Όσο για την παρέμβαση της εισαγγελίας στο θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας από εργαζομένους των αστικών συγκοινωνιών παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κρίνει παράνομες τις απεργίες, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στην αυστηρή εφαρμογή του νόμου και στη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα: «Αλλιώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ο συνδικαλιστής που έχει τη δυνατότητα του στρατηγικού σχεδιασμού και αλλιώς ο συνταξιούχος».