ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η κόντρα για το κίνημα "Δεν πληρώνω"

Στη Βουλή η κόντρα για το κίνημα "Δεν πληρώνω"
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Δημήτρη Ρέππα και τον Δημήτρη Παπαδημούλη για το κίνημα "Δεν πληρώνω"...

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, με αιχμή το κίνημα τού «δεν πληρώνω» για εισιτήρια και διόδια.

Στη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των άρθρων του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κυβερνά με τη λογική τού «διαίρει και βασίλευε».

«Εσείς κατακερματίζετε την ελληνική κοινωνία και ακολουθείτε το ''διαίρει και βασίλευε'' γιατί υιοθετείτε κάθε αίτημα ομάδων ακόμη κι αν είναι αντικρουόμενο ως προς τις επιδιώξεις και τους στόχους τους. Αυτό δείχνει πολιτική αδυναμία για τους πολιτικούς και συνδικαλιστική αδυναμία για τους συνδικαλιστές», απάντησε ο κ. Ρέππας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των διοδίων και των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι βεβαίως ενισχύονται από το κράτος οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, όμως ένα μέρος τους πρέπει να αναλαμβάνεται από τον ίδιο το χρήστη για λόγους λειτουργικούς των εταιρειών που προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές, αλλά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Πιστεύετε αλήθεια ότι όσοι δεν πληρώνουν διόδια εκτελούν εντολές ενός κόμματος;» ρώτησε τον υπουργό ο κ. Παπαδημούλης.

«Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες οι οποίοι όταν θεσπίζονται περιορίζουν τους ισχυρούς και ωφελούν τους αδύναμους», απάντησε ο υπουργός Υποδομών.

Απευθυνόμενος μάλιστα στην πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να μην ενθαρρύνουν τις δυνάμεις εκείνες που υπονομεύουν την τήρηση των κανόνων.