Έμφαση στο γαστρονομικό τουρισμό έδωσε ο Γερουλάνος

Την ανάδειξη της μοναδικότητας της ελληνικής γαστρονομίας προέταξε ο υπουργός Πολιτισμού...

Την ανάδειξη της μοναδικότητας της ελληνικής γαστρονομίας προέταξε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, παρεμβαίνοντας στο συνέδριο της “Imic 2011” με θέμα το γαστρονομικό τουρισμό.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι τα προϊόντα της ελληνικής γης και της θάλασσας, σε συνδυασμό με τα ήθη και τα έθιμα που έχουν σχέση με τη διατροφή μας, αποτελούν βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας. «Η κουζίνα είναι ένα κλειδί για να ανακαλύψουμε τις κοινωνικές και πολιτισμικές προσμίξεις που εξέλιξαν, διαμόρφωσαν, και εν τέλει χαρακτηρίζουν μια κοινωνία», προσέθεσε.

πηγή: newscode.gr