ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψάχνουν γνωστό επιχειρηματία στην υπόθεση των υποβρυχίων

Ψάχνουν γνωστό επιχειρηματία στην υπόθεση των υποβρυχίων

Στο... στόχαστρο των ανακριτικών αρχών που διερευνούν την υπόθεση των υποβρυχίων βρίσκεται γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται εντοπίστηκε ύποπτο έμβασμα ύψους 1.470.000 ευρώ προερχόμενο από εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία το οποίο καταλήγει στην εταιρία S.D.G. S.r.I. συμφερόντων του προφυλακισμένου Γιώργου Σαχπατζίδη (σ.σ συγκατηγορούμενου του Άκη Τσοχατζόπουλου).

Τα χρήματα αυτά φέρονται να εμβάστηκαν τμηματικά από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2007 στην τράπεζα BIVERBANKA στην Ιταλία όπου ο Γιώργος Σαχπατζίδης διατηρούσε λογαριασμό και ο οποίος σύμφωνα με τους ανακριτές ήταν "αποδέκτης" μιζών από την προμήθεια των υποβρύχιων και των TOR-M1.

Πάντως στέλεχος της εταιρίας στην κατάθεση του υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά ήταν επιστροφή μέρους ποσού που είχε δοθεί στον επιχειρηματία για επένδυση συνολικού ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων το 2001.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η εταρεία του συγκεκριμένου επιχειρηματία είχε συνάψει συμφωνία εκτέλεσης αντισταθμιστικών ωφελημάτων στο πλαίσιο των συμβάσεων προμήθειας των υποβρυχίων από τη γερμναική εταιρεία Ferostaal.