ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eρώτηση ΝΔ προς Γερουλάνο για Μεσογειακούς

Eρώτηση ΝΔ προς Γερουλάνο για Μεσογειακούς
Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού...

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π.Γερουλάνο, κατέθεσαν 25 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον αρμόδιο τομεάρχη Γ. Ιωαννίδη, για την ανάκληση της απόφασης ανάθεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, στο Βόλο και τη Λάρισα.

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν την απόφαση «βαρύτατο πλήγμα για το διεθνές κύρος της πατρίδας μας» και καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι δεν ανταποκρίθηκε έγκαιρα στις επισημάνσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους κινδύνους που προέκυπταν από τη "χαρακτηριστική αναβλητικότητά της", ενώ αναφέρονται και στη διάθεσή της ΝΔ να συνεργαστεί για την υπόθεση συναινώντας μάλιστα και στη μείωση του προϋπολογισμού των Αγώνων, εφόσον συμφωνούσε και η Δ.Ε.Μ.Α.

Η ΝΔ κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι η απόφασή της να μην κατασκευάσει τα δύο Μεσογειακά Χωριά και να φιλοξενήσει τους αθλητές σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια αποτέλεσε παραβίαση της συμφωνίας με την Δ.Ε.Μ.Α. με συνέπεια να μας αφαιρέσει το δικαίωμα.

Κατόπιν τούτων, οι 25 βουλευτές της ΝΔ ερωτούν, μεταξύ άλλων, τον κ. Γερουλάνο γιατί η κυβέρνηση, αν επιθυμούσε την απεμπλοκή της χώρας από τους Αγώνες, λόγω των ειδικών οικονομικών συνθηκών, δεν το έπραξε έγκαιρα και αξιοπρεπώς, παρά άφησε την υπόθεση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τη χώρα να υποστεί διεθνή διασυρμό;